Esteu aquí

Més de 26.000 electors i electores, cridats a les urnes a les eleccions municipals del diumenge 28 de maig a Sant Joan Despí

23/05/2023 - Eleccions

Un total de 26.017 electors i electores estan cridats a les urnes per participar a les eleccions municipals del diumenge 28 de maig a Sant Joan Despí. A les eleccions s'escolliran els 21 regidors i regidores que integraran el Ple municipal durant els propers quatre anys i que elegiran l'alcalde o alcaldessa de la ciutat. 

Durant la jornada electoral, a Sant Joan Despí hi haurà oberts nou col·legis electorals distribuïts pels diferents barris. Són els mateixos col·legis que en els darrers comicis, de forma que es manté com a col·legi electoral la Biblioteca Mercè Rodoreda en substitució de l'Escola Bressol Municipal Sol Solet. Pel que fa a les meses electorals, se n'incrementa el nombre: hi haurà 53 meses, dues més que en les últimes eleccions.

Els col·legis electorals estaran oberts de les 9 a les 20 hores del diumenge 28 de maig. Les electores i electors poden consultar a la seva targeta censal la mesa i el local electoral on els pertoca votar. També poden consultar-ho en aquest enllaç.

El llistat de col·legis electorals és el següent:

  • Pavelló Municipal Salvador Gimeno (c. Major, 75)
  • Centre Cívic Sant Pancraç (ps. Canal, 2)
  • Centre Jujol-Can Negre (pl. Catalunya, s/n)
  • Biblioteca Mercè Rodoreda (c. Major, 69)
  • Biblioteca Miquel Martí i Pol (av. Barcelona, 83)
  • ICARTH - antiga Escola Pascual Cañís (c. Orfeó Català, 6)
  • Centre Cívic Les Planes (c. John F. Kennedy, 4)
  • Centre de Barri Antoni Gaudí (pl. Estatut, 5)
  • Centre Cívic Pla del Vent- Torreblanca (c. Rubió i Tudurí, 5)

Per a exercir el dret de vot, cal identificar-se amb el Document Nacional d'Identitat (DNI), amb el passaport (amb fotografia) o amb el permís de conduir (amb fotografia).

Per tal de facilitar l'acompanyament als col·legis electorals als ciutadans i ciutadanes amb mobilitat reduïda, la Creu Roja ha organitzat un dispositiu de cobertura de les eleccions amb personal voluntari. El servei estarà disponible entre les 9 i les 19 h del dia de les eleccions. Per disposar d'aquest servei, cal contactar amb la Creu Roja de Sant Joan Despí (al telèfon 93 373 37 58 o al correu electrònic: barbara.oriz@creuroja.org) o amb l'Ajuntament de Sant Joan Despí (al telèfon 93 480 60 00 demanant per l’OAC o al correu electrònic: ajuntament@sjdespi.cat). El termini per a rebre sol·licituds finalitzarà el divendres 26 de maig.

El web municipal www.sjdespi.cat informarà del desenvolupament de la jornada electoral i de l'escrutini dels vots a la ciutat. El seguiment de la jornada electoral a Sant Joan Despí també es podrà fer a través de les xarxes socials municipals. 

A Sant Joan Despí, les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig són les següents:

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM)
Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP)
Sant Joan Despí en Comú Podem-Confluència (SJDECP-C)
Alternativa Municipalista Asamblearia por Sant Joan Despí (FES-Sant Joan)
Valents (Valents)
Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs)
Junts per Sant Joan Despí-Compromís Municipal (CM)
Partido Popular/Partit Popular (PP)
Vox (Vox)
Ara Sant Joan Despí-Ara Pacte Local (ARA PL)