Esteu aquí

Eleccions municipals: prop de 25.000 ciutadans i ciutadanes convocats diumenge a les urnes

Horari de votacions, de 9 a 20 hores
Diumenge, cita amb les urnes

22/05/2015 - Eleccions

Aquest diumenge 24 de maig, els 24.983 santjoanencs i santjoanenques que configuren el cens electoral a la ciutat estan convocats a exercir el seu dret al vot en les eleccions municipals que escolliran la composició del nou Ajuntament de Sant Joan Despí. Un total de 9 candidatures es presenten a aquests comicis que han de renovar els 21 membres del Ple municipal, el màxim òrgan de decisió de l'administració local, i escollir l'alcalde o alcaldessa.

Els ciutadans i ciutadanes de Sant Joan Despí podran exercir el seu dret al vot en les 43 meses electorals distribuïdes en 9 col·legis electorals, situats als diferents barris del municipi: el poliesportiu Salvador Gimeno, el Centre Jujol-Can Negre, l'escola bressol municipal Sol Solet i centre cívic Sant Pancraç (al barri Centre), la biblioteca Miquel Martí i Pol, el centre cívic de les Planes i l'antiga escola Pascual Cañís (a les Planes) i els centres cívics Antoni Gaudí (Residencial Sant Joan) i Torreblanca (Torreblanca-Pla del Vent). Cal recordar que ja des de les passades eleccions al Parlament Europeu es va constituir un nou col·legi electoral, a l’escola bressol Sol Solet, per descongestionar el del poliesportiu Salvador Gimeno.

A la secció “Eleccions municipals” (viure link adjunt, a la dreta) podeu consultar informació sobre el procés electoral, com per exemple, el reglament per a la participació de les persones amb discapacitat. Tanmateix, durant la jornada electoral tant a través d’aquest mateix web i de les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook i Twitter) s’informarà puntualment de la participació i dels resultats de les que són ja les desenes eleccions municipals des de la recuperació de la democràcia, l'any 1979.

Els col·legis electorals obriran de 9 del matí a les 8 del vespre. S'esperen primers resultats de participació cap a les 14 i les 18 hores.

Candidatures que es presenten a Sant Joan Despí:

• PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA-CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)
• INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS-ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA-ENTESA (ICV-EUiA-E)
• CIUTADANS-PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (C's)
• ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-MOVIMENT D'ESQUERRA-ACORD MUNICIPAL (ERC-MES-AM)
• CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR-POBLE ACTIU (CUP-PA)
• PARTIDO POPULAR (PP)
• CONVERGÈNCIA i UNIÓ (CiU)
• SIQUEESPOT/SISEPUEDE SANT JOAN DESPI EN MARCHA (SiQueEsPot/SiSePuede)
• SOCIETAT JUSTA DESPI (S.J.D.)