Esteu aquí

Una alumna del Roser Capdevila, guanyadora d’un primer premi literari dels Amics de la Unesco

Inés, en el moment de rebre el premi al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

27/05/2015 - Educació

The gold mine (La mina d’or), un relat sobre l’explotació infantil escrit per Inés Barbosa, alumna de sisè de primària de l’escola Roser Capdevila, ha aconseguit el primer premi en la categoria d’educació primària en llengua comunitària en anglès del XI Certamen Literari Escolar en Llengües d’Origen que organitza l’Associació d’Amics de la Unesco de Barcelona.

El certamen, d’àmbit català, engresca els escolars a escriure un text escrit en la seva llengua familiar. No és el cas de la Inés, però li agrada tan l’anglès que no ha tingut cap problema en fer-se amb el primer premi.
“Estudio anglès des de molt petita. M’agrada molt, i també escriure” explica la Inés, que té clar que vol ser de gran, “escriptora”. Però a més del mèrit d’escriure un text en anglès com si d’una persona nadiva es tractés, aquest certamen promou entre els alumnes el respecte per la diversitat cultural i lingüística, la pau i la convivència a través de la literatura.
L’Associació d’Amics de la Unesco de Barcelona proposava als escolars fer temes inspirats en els valors de defensa de la Unesco, i Barbosa va escollir un sobre l’explotació infantil “explica la història d’un nen que vol acabar amb l’explotació infantil i ho aconsegueix quan es fa president”.