Esteu aquí

Premis als millors treballs de recerca de batxillerat dels instituts de Sant Joan Despí

A la imatge, els premiats i finalistes de la 10ª edició dels Premis als treballs de recerca

14/04/2015 - Educació

Ahir es van lliurar els guardons de la 10a edició dels Premis dels Treballs de Recerca de batxillerat que es realitza entre l'alumnat dels instituts de Sant Joan Despí. Aquests premis van néixer amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a la tasca investigadora que fan aquests nois i noies. Els premis es divideixen en tres àmbits, Ciutat, Científic Tecnològic i Ciències Socials, Arts i Humanitats.

L'Àrea de Serveis a la Persona va acollir l'acte de lliurament d'aquests premis que porta deu anys premiant el treball de recerca que l'alumnat que estudia segon de batxillerat. Els estudiants de segon de batxillerat han de fer un exhaustiu treball per poder superar aquests estudis.
L'alcalde, Antoni Poveda, va destacar durant la seva intervenció la importància d'apostar per l'educació i la investigació com la millor inversió de futur. Els primers classificats de cada categoria van rebre un premi en metàl·lic de 300 euros, i els segons, de 200 euros. Els nois i noies van plasmar les seves inquietuds en aquests treballs de recerca de temàtiques tan diferents com l'anàlisi de la transparència i la participació ciutadanao la tecnologia fototelemètrica.
Així, el jurat va atorgar a Alícia Lozano (Ateneu Instructiu), autora del treball "Anàlisi de la transparència i la participació ciutadana a Sant Joan Despí" el primer premi en l'àmbit Ciutat i el segon a Àlex Izquierdo (institut Francesc Ferrer i Guàrdia), pel treball "Distribució i consum del gas natural a Sant Joan Despí"; en l'àmbit Científic Tecnològic el primer premi va ser per a Paula Ortin (institut Jame Salvador i Pedrol) pel treball "L'autopsia, l'eina de la veritat", i el segon per a Joan Moya (Francesc Ferrer i Guàrdia) per "Tecnologia fototelemètrica"; per úlitm, el primer premi de l'àmbit Ciències Socials, Arts i Humanitats, va recaure en Cristina Neira (Ateneu Instructiu) per l'obra "Heroes without weapons" i el segon en Clàudia Sacrest (Jaume Salvador i Pedrol) per "Cossos amb ments de vidre (una aproximació a l'anorèxia i la bulímia)".