Esteu aquí

Més de 4.600 infants i joves han iniciat el nou curs escolar 2015-2016

Inici curs escolar

14/09/2015 - Educació

El curs 2015-2106 ja ha començat. 4.656 alumnes d’infantil, primària, secundària obligatòria (ESO), batxillerat i cicles formatius de grau mitjà han tornat a les aules. Aquest any, el curs estarà marcat per la ciència, com va avançar l’alcalde, Antoni Poveda, durant la presentació del curs a la comunitat educativa que va obrir la doctora en Biologia Anna Veiga.

Les xifres de matriculació (encara provisionals, ja que aquests dies s’està acabant de fer la matrícula en alguns cicles) són molt similars a les de l’any passat. Aquest any s’han matriculat 2.879 alumnes d’infantil i primària (870 a infantil i 2.009 a primària) a les cinc escoles públiques i els tres centres concertats que hi ha a Sant Joan Despí; 1.317 al cicle de secundària obligatòria (ESO); 284 a batxillerat; 176 en els cicles de grau mitjà i 71 en grau superior de l’institut Francesc Ferrer i Guàrdia (en aquest cas, les classes començaran el 21 de setembre). A més, 30 alumnes tornaran a participar en el Programa de Formació i Inserció on es formaran en auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, i en auxiliar en operacions de muntatges en instal·lacions electrotècniques en edificis.

Els reptes
Xifres a banda, aquest curs està ple de reptes. Un d'aquests serà impulsar i promoure els coneixements al voltant de la ciència. Una comissió formada pels mestres, professorat i l'Ajuntament treballa en la diferents activitats, entre elles, la I Setmana de la Ciència de Sant Joan Despí que es farà al mes de novembre. Enguany, la doctora en Biologia Anna Veiga va ser l'encarregada d'orbrir el curs escolar amb la xerrada Vivim la ciència on va animar els assistents va obrir la ciència als infants des dels cicles inicials.