Esteu aquí

Es lliuren els premis de treballs de recerca per premiar l'esforç de l'alumnat de la ciutat

Premi de Treballs de Recerca amb l'alcalde de la ciutat, Antoni Poveda

30/03/2017 - Educació

Aquest dimecres 29 de març s’han lliurat els guardons de la XII edició dels Premis de Treballs de Recerca de Sant Joan Despí, en un acte a l’Àrea de Serveis a la Persona. Aquest concurs pretén premiar l’esforç i la dedicació dels i les estudiants que han realitzat els millors treballs de recerca als centres educatius de la ciutat que ofereixen batxillerat, l'IES Jaume Salvador i Pedrol, l'IES Francesc Ferrer i Guàrdia i l'Ateneu Instructiu. Aquest any, han estat 15 els treballs que els instituts han escollit per participar al premi, dividits en tres categories: ciències socials, arts i humanitats; científica i tecnològica; i el premi ciutat, dedicat als treballs que tracten alguna temàtica centrada en Sant Joan Despí.

Els ponents de l’acte –l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; la regidora d’Educació, Infància i Família, Núria Ros; i el responsable de serveis educatius de Cornellà – Sant Joan Despí, Urbano Martínez– han coincidit en destacar la qualitat de totes les obres presentades, així com la gran varietat temàtica, que mostra la diversitat d’interessos i inquietuds dels i les joves de la ciutat. L’alcalde, Antoni Poveda, ha recordat la importància de la formació en la societat competitiva en la qual vivim, tot felicitant tant els premiats i premiades com els i les finalistes ja que pel seu esforç i dedicació tenen “tot a favor per obtenir aquesta formació”.

En la categoria de ciències socials, arts i humanitats, el primer premi ha estat per a Candela Macarro i el seu treball Transgenders - I wasn't born in a wrong body, I was born in a wrong society i el segon per a Teoria i praxis del manga, d’Andrea Gutiérrez. Pel que fa a la categoria científica i tecnològica, el primer premi l’ha rebut Andreu Grané pel treball Es pot minimitzar l´impacte ambiental dels plàstics? I el segon ha estat per a Pol Tell amb el treball El microones, un gran desconegut. També s'ha atorgat un premi especial al millor treball en llengua estrangera, per a Racism & discrimination, de Marina Lledó.

En el Premi Ciutat, la primera guardonada ha estat Irene Jiménez amb el treball La bona qualitat de l’aigua a Sant Joan Despí. Aquesta estudiant va escollir aquest tema perquè de petita anava en bicicleta per la zona del riu i sempre es preguntava quina qualitat tenia l’aigua de la ciutat i ho va voler comprovar.  Per la seva part, David Muñoz, que ha obtingut el segon premi d'aquesta categoria pel treball Aplicació mòbil sobre la Ruta Modernista a Sant Joan Despí va voler dur a terme aquest projecte perquè “el modernisme és el més característic de Sant Joan Despí i era interessant poder fer una visita guiada sense guia”.