Esteu aquí

Del 9 al 20 de maig, preinscripció a les escoles bressol públiques per al curs 2022-2023

06/05/2022 - Educació

El calendari escolar segueix en marxa amb els diferents processos de preinscripció en funció del tipus d’ensenyaments. Ara és el torn del primer cicle de l’educació infantil: les escoles bressol. Les tres escoles bressol municipals, El Timbal, Sol Solet i El Gegant del Pi, a més a més de la llar d’infants La Pomera, gestionada per la Generalitat, obriran el procés de matriculació amb la preinscripció del 9 al 20 de maig.

Un any més, la preinscripció es podrà fer on line en aquest enllaç, tot i que en casos extraordinaris es podrà fer de manera presencial a l’Àrea de Serveis a la Persona. Prèviament, a l’abril, s’han fet les jornades de portes obertes, que aquest any han tornat a la presencialitat després de dos anys en què la pandèmia ho va impossibilitar.

Criteris educatius comuns

La xarxa d’escoles bressol municipals de Sant Joan Despí disposa d’uns criteris pedagògics i organitzatius comuns amb l’objectiu de proporcionar a les famílies un servei de qualitat a infants de 4 mesos a 3 anys.

La proposta educativa de les escoles bressol impulsa el desenvolupament progressiu de l’infant a través de sis grans eixos: promoció de l’activitat autònoma; relació afectiva i individualitzada; diàleg i paraula; acció educativa individualitzada; promoció de la iniciativa de l’infant, i el treball amb la família. Criteris que ajuden els petits i les petites a descobrir i créixer; a adquirir vincles socials així com normes, valors i hàbits que afavoreixen el seu desenvolupament integral en aquesta primera etapa educativa.

Conscient de la importància d’oferir una educació de qualitat alhora que un servei de conciliació familiar, l’Ajuntament de Sant Joan Despí, administració que gestiona aquests equipaments, inverteix any rere any en la millora de les instal·lacions, adequant-les a les necessitats dels infants així com de les famílies.

Per últim, el curs 2022-2023 de les escoles bressol arribarà amb novetats, ja que la Generalitat ha anunciat que l’escolarització del nivell d’infantil 2 (P2) serà assumida per l’Administració autonòmica, tot i que la resta de serveis (acollida i  menjador) els hauran de continuar pagant les famílies, tal com passa amb la resta d’etapes educatives de l’escola pública.

Més informació a www.sjdespi.cat/matriculacio-escoles-bressol-publiques