Esteu aquí

Del 2 al 12 de maig, preinscripció a les escoles bressol públiques

En Sant Joan Despí hay cuatro guarderías públicas

28/04/2017 - Educació

Després de les jornades de portes obertes, encetem el procés de matriculació a les escoles bressol públiques de la ciutat. Així, del 2 al 12 de maig, les famílies podran fer la preinscripció que, un any més, es podrà fer de manera on line (al banner de la pàgina principal d'aquest web) per tal de facilitar aquest tràmit a les famílies. També es pot fer de manera presencial a l'Àrea de Serveis a la Persona (av. de Barcelona, 41) de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Des de l'aplicatiu web es pot consultar més informació sobre el procés: publicació de les llistes baremades, terminis de reclamacions, documentació que cal aportar o les característiques de cada escola bressol.
A Sant Joan Despí hi ha quatre escoles bressol públiques: Sol Solet, El Timbal i El Gegant del Pi (municipals) a més de La Pomera, gestionada per la Generalitat. Per al curs 2017-2018 s’ofereixen un total de 238 places; 80 per a infants nascuts el 2015; 111 per als del 2016 i 47 per als del 2017.


Tarifes congelades, un any més
Tot i no ser una etapa educativa obligatòria, les escoles bressol faciliten i ajuden a la conciliació familiar i laboral i són una prioritat en les polítiques educatives que desenvolupa l’Ajuntament de Sant Joan Despí, que tornarà a congelar les tarifes tal i com ha fet en els darrers quatre anys.
De fet, en aquests anys l’Ajuntament ha assumit la pràctica totalitat del cost que havia de finançar la Generalitat i que, a causa de la crisi, va deixar de fer-ho. El compromís del govern autonòmic amb els ajuntaments en matèria d’escoles bressol contemplava que les places se finançarien amb una aportació del 33% de les famílies, i la resta de les administracions, local i autonòmica, amb un 33% cadascuna. Ara, l’Ajuntament paga aproximadament un 59%, les famílies un 31% i la Diputació de Barcelona un 10%.

ESCOLES BRESSOL PÚBLIQUES DE SANT JOAN DESPÍ

EBM El Gegant del Pi
C/ Fontsanta s/n, cantonada Marquès de Monistrol
Tel. 93 477 15 61
ebmelgegantdelpi@sjdespi.net
www.ebmelgegantdelpi.despientitats.cat

EBM El Timbal
C/ del Tambor del Bruc, 2
Tel. 93 373 09 44
ebmeltimbal@sjdespi.net
ebmeltimbal.stjoandespi.ppe.
entitats.diba.cat

EBM Sol Solet
Rambla de Josep M. Jujol, 5
Tel. 93 373 64 84
ebmsolsolet@sjdespi.net
www.ebmsolsolet.despientitats.cat

LLAR La Pomera
Pg. del Canal, 1B
Tel. 93 373 47 54
lapomera@gmail.com
lapomeradesantjoandespi.blogspot.com