Esteu aquí

El nou Consell dels Infants treballarà en noves propostes per reduir la contaminació atmosfèrica

El nou Consell dels Infants treballarà en temes de lluita contra la contaminació
Els nous membres del Consell junt amb l'alcalde
Antoni Poveda i Ada Colau a la constitució del Consell

02/12/2015 - Educació

Dimarts, 1 de desembre, es va constituir la desena promoció del Consell dels Infants de Sant Joan Despí. Els 16 consellers i conselleres tenen per endavant nous reptes en un any que serà molt especial ja que coincidirà amb la primera dècada d’existència d’aquest òrgan consultiu que dóna veu als escolars de la ciutat.

Per aquest motiu, entre els encàrrecs que els hi va proposar l’alcalde, Antoni Poveda, es troba les activitats commemoratives d’aquests deu anys de feina. Però no serà aquest l’únic projecte en què treballaran, ja que Poveda també els ha proposat que durant aquest curs treballin per fer d’una escola de la ciutat una “zona de baixes emissions” per a reduir la contaminació, un dels grans problemes. L’alcalde, que precisament ahir va presentar, com a vicrepesident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell de Municipis Metropolitans per a la lluita contra la contaminació atmosfèrica, va explicar els infants la necessitat de desenvolupar iniciatives per reduir la polució. De fet, el Consell metropolità que s’acaba de crear potenciarà el transport públic i declararà zones de baixes emissions al voltant d’escoles i altres equipaments.

L’alcalde també els va encarregar que aportin idees per a la remodelació de l’espai infantil de la biblioteca Miquel Martí i Pol i organitzar un acte per a la celebració del desè aniversari d’aquest òrgan consultiu de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, que dóna veu a l’alumnat de primària. Encàrrecs a banda, els nois i noies van fer balanç de la feina que han desenvolupat aquest darrer any com ara la col·laboració en la creació de la xarxa de camins saludables, la pintada realitzada al pont de l’AVE a la zona de ribera, una nova jornada de plantació per fer més gran el Bosc dels Infants i l’actualització del joc ‘on line’ DespíGame, dins el programa Sant Joan Despí, Ciutat Plurilingüe.
Antoni Poveda també va anunciar la creació d’un nou òrgan –”un consell d’adolescents o joventut”– per donar continuïtat a la feina del Consell dels Infants i seguir així obrint canals de participació activa a la ciutat.

Estrategia contra la contaminació atmosfèrica
Com s'ha dit, dimarts 1 de desembre es va constituir el Consell de Municipis Metropolitans per a la lluita contra la contaminació atmosfèrica, en un acte que va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, com a vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barclona (AMB).
Entre les primeres mesures a desenvolupar destaca l'elaboració d'un pla de xoc dels municipis per reduir la contaminació i la creació de zones de baixes emissions.