Esteu aquí

Una xerrada sobre contaminació i salut obre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

El dia 22, les famílies estan convidades a deixar el cotxe a casa per anar a l'escola

15/09/2017 - Educació

Sant Joan Despí obrirà les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb una xerrada sobre la salut i la contaminació a càrrec del doctor Jordi Sunyer, cap del programa de Salut Infantil de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Sunyer ha fet nombroses recerques sobre la contaminació de l’aire i les malalties cardiorespiratòries. La conferència es farà el 18 de setembre a les 19 h al Centre Cultural Mercè Rodoreda.

A més a més, i com a símbol de la nova mobilitat que vol donar més protagonisme al vianant el dia 22 de setembre es tallarà al trànsit, entre les 15 i les 20 h, un tram del carrer John F. Kennedy (des de la plaça del Pi fins a la plaça d’Espanya). L’espai “lliure” de cotxes s’aprofitarà per fer activitats com ara uns autos de xoc sostenibles. També aquest dia es convida les famílies a deixar el cotxe a casa per portar els infants a l’escola, i a la plaça davant del Centre Cultural Mercè Rodoreda s’ha programat una Pedalada de Contes. A més, l’escola Joan Perich Valls tornarà a fer, vinculat al camí escolar, l’experiència bici bus; el bus a peu i l’acompanyament en bus.  Pares i mares acompanyaran als infants a l’escola en bibicleta –amb la col·laboració del Club Ciclista de Sant Joan Despí–, a peu i en bus.  


Caminant per la ciutat
Aquesta Setmana de la Mobilitat ens donarà també l’oportunitat de participar en dues propostes molt lligades a la natura i que es fan a peu el 24 de setembre (sessió d’anellament i passejada pel riu),  i un itinerari de descoberta del parc de la Fontsanta en el marc de les activitats de la jugateca ambiental. La gent gran també farà dues passejades, una de curta per la ciutat (19 de setembre) i una per municipis del Baix Llobregat (26 de setembre). Les activitats es tancaran el 8 d’octubre amb la Baixcicletada, itinerari en bici des del parc de la Marquesa, a l’Hospitalet (10 h), fins al parc de Torreblanca, a Sant Joan Despí. 

A peu, en bici o en transport públic, tothom està convidats a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i implicar-nos en una mobilitat més neta en els seus desplaçaments habituals.