Esteu aquí

1.600 joves de Sant Joan Despí han visitat l’exposició Controles? sobre prevenció de drogodependències

18/10/2016 - Educació

1.600 adolescents i joves de l'ESO, batxillerat i cicles formatius dels instituts de Sant Joan Despí han visitat l'exposició itinerant Controles? que la Diputació de Barcelona ha organitzat amb l'objectiu de prevenir les drogodependències entre el jovent. En les darreres setmanes (l'exposició ha estat a Sant Joan Despí des del 27 de setembre) s'han fet 54 visites guiades i taller a l'aula.

L'acte de cloenda es va celebrar ahir dilluns a l'Àrea de Serveis a la Persona amb les intervencions dels tinents d'alcalde de l'Ajuntament, Àlex Medrano i Margarita Gual, a més de l'assessor tècnic de Benestar Social de la Diputació, Josep Sicart, que van destacar la importància d'accions d'aquest tipus per ajudar a prevenir les drogodependències entre col·lectius tan sensibles com el jovent.

L'exposició Controles? està adreçada a tres col·lectius: adolescents d'entre 12 i 15 anys, joves a partir dels 16 anys, i pares i mares, professionals i adults. L'objectiu és proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum; promoure actituds responsables entre els joves treballant habilitats per a la vida, i reflexionar sobre l'estil educatiu dels pares i les mares per prevenir el consum de drogues dels fills i les filles.

Des del 2012 aquesta exposició itinerant ha visitat 35 municipis i ha estat visitada per 22.416 persones de les quals 17.438 eren escolars. A Sant Joan Despí hem pogut veure una segona edició de la mostra amb actualització dels materials i els continguts per apropar encara més la informació a la ciutadania.