Esteu aquí

Una guia municipal promou hàbits de consum sostenibles entre la ciutadania

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat la Guia ciutadana de comerç sostenible: comerç de proximitat, consum sostenible, una iniciativa per tal de promoure entre la ciutadania uns hàbits de consum amb criteris ambientals i que produeixin menys residus. La guia, que es pot consultar en aquest enllaç, mostra petites accions que es poden fer en el dia a dia i que contribueixen a un consum més responsable.

El model de consum actual suposa grans impactes ambientals, econòmics i per a la salut, així com una generació desmesurada de residus. Per això, un dels reptes de futur és posar fre a la producció innecessària de residus i consumir minimitzant l'impacte sobre el medi ambient, fet que necessita el compromís conjunt de la ciutadania, els comerços i restaurants, les empreses i les administracions.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ve fomentant la sostenibilitat també des del comerç, amb accions relacionades amb la prevenció de residus, l'estalvi energètic o la mobilitat urbana sostenible, i impulsant iniciatives amb el comerç de proximitat de la ciutat per tal de facilitar a la ciutadania un consum més conscient i sostenible. Entre aquestes, hi ha l'elaboració de la Guia Ciutadana de Comerç Sostenible o la incorporació de conceptes mediambientals al directori comercial de la ciutat.

A la Guia Ciutadana de Comerç Sostenible es divulguen accions que es poden fer en la compra habitual per tal de realitzar un consum conscient, amb criteri i per un residu zero. Accions com prioritzar els productes amb el mínim d'envàs, els productes a granel, els productes ecològics, els de proximitat, els de temporada, els reutilitzables, així com prevenir el malbaratament alimentari o fer la compra amb elements reutilitzables. D'aquesta manera, la suma d'accions individuals pot incidir en una gestió ambientalment i socialment més respectuosa i en un consum responsable. 

CONSULTA LA 'GUIA CIUTADANA DE COMERÇ SOSTENIBLE DE SANT JOAN DESPÍ