Esteu aquí

Un cicle de xerrades i activitats amb les dones com a protagonistes

26/09/2018 - Dona

Durant els mesos de setembre i octubre, l'Ajuntament de Sant Joan Despí promou un programa d'activitats amb les dones com a protagonistes. El programa va arrencar amb la representació teatralitzada Dones que fan història i continua amb diferents xerrades i tallers.

Aquesta setmana tenen lloc dues xerrades. La primera, dimecres 26 de setembre, a les 19 hores, a la Sala Camèlies del Centre Cultural Mercè Rodoreda, una conferència organitzada per l'Associació Violeta i el Consell de Dones de Sant Joan Despí amb el títol 'Violències masclistes i altres dones. L'autoestima en el procés de recuperació', a càrrec de Trinidad Donoso, doctora en Ciències de l'educació i delegada del rector per a la igualtat de gènere de la Universitat de Barcelona.

La segona xerrada serà dijous 27 de setembre, a les 18 hores, a l'Espai La Fàbrica del Centre Cultural Miquel Martí i Pol, la xerrada 'Feminisme i Islam. Mites de les violències masclistes', a càrrec de Waffae El Moussuoui i Hajar Hniti, organitzada per l'Associació de Dones Marhaba i el Consell de Dones. Aquestes dues conferències formen part dels actes previs del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat.

Les activitats continuen el 20 d'octubre amb el curs intensiu d'escriptura feminista que oferirà l'escriptora Gemma Lienas a la Biblioteca Mercè Rodoreda. El curs es farà de les 9 a les 14 hores i per inscriure-s'hi cal adreçar-se a l'Àrea de Serveis a la Persona (av. Barcelona, 41 - Tel. 93 477 00 51).

El programa també inclou la realització d'un taller per aprendre a anar en bicicleta adreçat a dones. Serà un taller en quatre sessions els dies 20 i 27 d'octubre i 10 i 17 de novembre, al Parc Ciclista, de 9.30 a 11 hores. El preu del taller és de 10 euros (inclou assegurança i bicicleta) i la inscripció es pot fer a l'Àrea de Serveis a la Persona (av. Barcelona, 41 - Tel. 93 477 00 51).

A banda, cal recordar també que el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Sant Joan Despí organitza dues vegades al mes un taller de creixement personal adreçat dones on es tracten temes com la comunicació, els conflictes, la soledat o les relacions de parella. Les properes dates són el 28 de setembre, el 5 i 19 d'octubre, el 9 i 23 de novembre i el 7 i 21 de desembre, de les 10 a les 12 hores.

Més informació al programa Dona vida al setembre