Esteu aquí

Entregats els premis de relats breus per a dones i del concurs de vídeos contra la violència masclista

14/06/2018 - Feminisme

L'Auditori Miquel Martí i Pol ha acollit l'entrega dels guardons del XVIII Premi de Relats Breus per a Dones Gabriela de Frígola i del concurs de vídeos #Noemtoquiselwhatsapp contra la violència masclista, en un acte que també ha servit per fer la cloenda dels tallers de dones que s'han dut a terme al llarg del curs 2018-2019.

El Premi de Relats Breus per a Dones Gabriela de Frígola, convocat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí, ha repartit dos primers premis, dotats amb 400 euros cadascun: un per a la santjoanenca Maria Glòria Alcacer, per l'obra Una rosa a la sorra, i un altre per a Nora Nadal, per l'obra Pètals de lilà. El jurat també ha declarat quatre relats finalistes, que reben un premi de 100 euros cadascuna: Olor a puro, de Cristina Martín; Sense dir res, de Mireia Duran; Petjades a la sorra, de Jennifer Rodà; i El día que apareció Hamil, de Marta Lacruz.

Aquest any s'han presentat un total de 17 obres al Premi de Relats Breus, sis de les quals són d'autores de Sant Joan Despí i 11 d'autores de fora de la ciutat. El jurat ha destacat la quantitat d'obres presentades i la diversitat de temes tractats.
 

Concurs de vídeos #Noemtoquiselwhatsapp


Durant l'acte també s'ha fet entrega del premi del concurs de vídeos #Noemtoquiselwhatsapp contra la violència masclista. Aquest concurs està obert a l'alumnat de 4rt d'educació secundària obligatòria (ESO) de la ciutat. El vídeo guanyador és Relación tóxica versus relación sana, realitzat per Maria Jardí, Paula Vicente, Gisela Castilla i Laura Díaz, de l'Ateneu Instructiu.

Els grups que han participat en el concurs han reflexionat sobre el masclisme a diferents nivells, tot donant especial rellevància a com es reprodueix la violència en les relacions de parella. Com a prèvia al concurs de vídeos, s'han fet 11 tallers en els quatre centres d'ESO de Sant Joan Despí, amb la participació de 275 alumnes.
 

Tallers de dones


L'entrega de guardons dels premis de Relats Breus i del concurs de vídeos també ha servit per fer la cloenda dels tallers per a dones que organitza l'Ajuntament de Sant Joan Despí. A l'Auditori Miquel Martí i Pol hi han actuat alumnes dels tallers de sevillanes i ball espanyol, de country, de teatre, d'escriptura i de dansa del ventre.