Esteu aquí

Activitats al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

01/03/2021 - Feminisme

Coincidint amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Sant Joan Despí i les entitats de dones han preparat un seguit d'activitats per reivindicar la igualtat de drets. 

La commemoració arrenca aquest dilluns 1 de març amb els cinc minuts de silenci contra la violència masclista que organitza l'Associació Violeta. Durant el cap de setmana del 6-7 de març tindrem teatre, amb l'obra Calladitas estáis más guapas! i les activitats organitzades per l'Associació Montserrat Roig (Les dones teixim complicitats) i pel Grup feminista jove Aquelarre (l'exposició col·lectiva En primera persona).

El 8 de març tindrà lloc la lectura del manifest reivindicatiu, que aquest any anirà a càrrec del Consell d'Adolescents de Sant Joan Despí a la plaça del 8 de març, al davant de l'Àrea de Serveis a la Persona.

El programa d'enguany també inclou activitats relacionades amb la cultura, com la xerrada on line amb Conxa Solans, guanyadora del 10è Premi Delta de Narrativa (9 de març) o la presentació del llibre Imbatibles. La edad de las mujeres (17 de març).

Altres activitats són el col·loqui virtual sobre cooperació Dona, motor de transformació a la Mediterrània (10 de març) o la xerrada Ciberfeminisme, un espai a conquerir, a càrrec de DonesTech (16 de març). 

Amb motiu del 8 de març, l'Ajuntament també organitza un taller de recerca de feina, adreçat a dones més grans de 45 anys, i acostarà la tecnologia a estudiants de primària, secundària i batxillerat a través de jocs, xerrades i dinàmiques en grup per animar les noies a emprendre camins tecnològics. Per la seva banda, el Casal de Joves El Bulevard organitza un concurs de vídeos per la igualtat. 

Les entitats esportives de Sant Joan Despí també estan compromeses en la lluita per l'equitat de gènere i per això al llarg d'aquest mes de març, a l'inici dels partits i als entrenaments, hi haurà actes simbòlics de suport al Dia Internacional de les Dones.