Esteu aquí

La Diada de Sant Jordi omple Sant Joan Despí de roses, llibres i activitats

Roses i llibres per tota la ciutat
Avui i demà, repartiment de flors i plantes

23/04/2015 - Cultura

Sant Joan Despí s'omple de cultura, de llibres i de roses per viure intensament la diada de Sant Jordi. Durant tota la jornada, els barris de la ciutat es guarniran amb les tradicionals paradetes d'aquest dia, on poder comprar la rosa i el llibre. Tindrem opcions, de 9 a 21 hores, a diferents places del municipi: de l'Ermita (barri Centre), de l'Estatut (Residencial Sant Joan), de Maria Aurèlia Capmany (Pla del Vent-Torreblanca) i del Mercat (Les Planes).

Hi haurà activitat molt especial davant el Centre Cultural Miquel Martí i Pol, equipament que celebra el seu vintè aniversari. Hi ho farà amb una festa d'aniversari a partir de les 17.15 hores. Hi haurà brindis, pastís, globus, punts de llibres... a més d'una actuació músical en homenatge a la figura del poeta Miquel Martí i Pol que dóna nom a la biblioteca i que va estar present, ara fa 20 anys, a l'acte d'inauguració. El concert anirà a càrrec del grup vocal Despistats.

A banda d'aquestes activitats, la ciutat també és escenari de propostes per als més petits, a les 17.30 h, com ara un espectacle d'animació infantil a la plaça de l'Ermita amb l'espectacle 'Zum' de la companyia La Tresca i la Verdesca. Davant del centre Miquel Martí i Pol, els jocs tradicionals i jocs tronats que ens proposa el divertit professor Crespín.

En el dia del llibre, no faltaran a la cita els escriptors de Sant Joan Despí, que signaran exemplars de les seves obres. A partir de les 17.30 h, Pepa Mayo, Montse Pulido, Josep Calderón i Francesc Marí estaran a la plaça de l'Ermita; i Manuel Orellana, Llorenç Guilera, Sylvia Oussedik, Manuel Gómez i Carolina Barco, davant el centre Miquel Martí i Pol.

També tindrem sardanes, a les 19 hores, a la plaça de l'Ermita, amb la cobla La Ciutat de les Roses. I, per acabar la nit, la sala El Bulevard ens proposa un divertit espectacle a càrrec del conjunt Impro Acatomba, un dels grups més destacats de l'anomenat teatre d'improvisació.

Flors i plantes per comprar a Sant Joan Despí

Aquest any, a més, la diada de Sant Jordi coincideix amb la campanya 'Sant Joan Despí en flor' que cada any distribueix flors i plantes entre la ciutadania. Només cal haver un parell de compres a les botigues de la ciutat. L’Ajuntament ha previst repartir al voltant 11.000 plantes com geranis, clavells i menta. Una manera de contribuir a fer la ciutat més verda alhora que donar suport al teixit comercial de Sant Joan Despí.

Les plantes es podran recollir els següents dies en:

Barri de les Planes: 23 i 24 d’abril, 
plaça Antonio Machado (11 a 20 hores)

Barri Centre: 
23 i 24 d’abril, plaça de l’ Ermita (11 a 20 hores)

Barri Pla del Vent-Torreblanca: 
23, d’abril, plaça Maria Aurèlia Capmany (de 16.30 a 20 h)

Barri Residencial Sant Joan: 
23 d’abril, plaça de l’Estatut (de 16.30 a 20 h)