Esteu aquí

La Festa Major ens proposa més d'una cinquantena d'activitats fins al diumenge 25 de juny

Macaco actuarà el dissabte 24 al parc de la Fontsanta
Los niños también podrán elegir entre un amplio abanico de actividades
El Encuentro de Gigantes se hará delante del polideportivo Salvador Gimeno
La Festa Holi, una opción colorida para el úlitmo día de fiesta

22/06/2017 - Cultura

Aquesta setmana ja hem començat a viure la Festa Major de Sant Joan Despí, però serà el cap de setmana quan es concentrin la majoria d'activitats. Aquesta nit, però, serà una de les més especials ja que celebrem la Nit de Sant Joan amb les revetlles i música en directe, la Nit del Ros i la Revetlla Jove. Demà, 24 de juny, Macaco serà l'actuació musical estrella.

Si hi ha una data especial a les festes és la Nit de Sant Joan que a la ciutat comencem amb l’Arribada de la Flama del Canigó, a partir de les 19.45 h davant del Centre Cultural Mercè Rodoreda. Després són nombroses les places on les associacions de veïns i veïnes organitzen sopars a la fresca i de carmanyola per gaudir una festa tan tradicional. A partir de les 23 h, a la plaça del Mercat, de l'Ermita, de Maria Aurèlia Capmany i de l'Estatut hi actuaran diferentes orquestres per animar la nit. També podeu anar-hi a la Nit del Ros (23.45 h, parc del Mil·lenari), i els més joves a la Revetlla Jove (23.30 h, parc de la Fontsanta) amb música, explosió de confetti i animació.

Actuacions més destacades
El concert de Festa Major és un dels moments més esperats. Aquest any serà el cantant Macaco (24 de juny, parc de la Fontsanta, mitjanit) que després de més d’una dècada de carrera presentarà el seu darrer treball Historias Tattooadas. Autor de mítics temes com Moving, Love, Seguiremos o Con la mano levantá, Macaco arriba a Sant Joan Despí per fer-nos vibrar amb els seus sons inconfusibles, una barreja de reggae, rumba i altres sons llatins. Però aquesta no és l’única actuació destacada ja que també ens visitarà Ben Jackson i el seu Michael Legend, un dels millors espectacles musicals en homenatge al “rei del pop” (24 de juny, 22.30 h, plaça de l’Ermita), etc.

Activitats infantils
Els infants també tindran un gran protagonisme en la Festa Major amb un ampli ventall d’opcions que van des de la Festa d’Aigües (24 de juny, 11 h, plaça de l’Ermita); animació infantil amb aigua a càrrec del grup Encara farem salat (24 de juny, 12 h, plaça del Mercat); Circ a les golfes amb la companyia Los Herrerita (24 de juny, 18.30 h, plaça Antonio Machado/John F. Kennedy), i molt més.

Ruta de la tapa
Aquest any també s’organitzarà la Ruta de la Tapa (tapa i beguda a 2,50 euros) a la que s’ha sumat una cinquantena de bars i restaurants, una cita clàssica que ens anima a conèixer la rica i variada oferta gastronòmica de la ciutat. Per dinamitzar l’activitat es proposa als visitants que participin en el sorteig per votar la millor tapa i que té com a premi una degustació per valor de 100 euros en qualsevol dels establiments participants. Al passaport de la ruta de la tapa, que es pot recollir en els establiments, trobaràs una butlleta per escollir la millor tapa.

Activitats tradicionals
Entre les activitats tradicionals més destacades us proposem gaduir d'una nova edició de la Trobada de Gegants (25 de juny, 9.30 h, davant del poliesportiu Salvador Gimeno); la Ballada de l’Esbart Dansaire (25 de uny, 19.30 h, plaça de l’Ermita), sardanes (24 de juny, 12 h, plaça de l'Ermita) o el concert de Sarsuela-Líric (24 de juny, 19 h, Teatre Mercè Rodoreda).

I a més a més....
L’opció més refrescant de la Festa Major és el Tobogan Infinit que, amb 75 metres, farà les delícies de grans i petits. S’instal·larà al pont de Marquès de Monistrol el 25 de juny, de 10.30 h a 13.30 h. Els més joves no es poden perdre el Holi Festival (25 de juny, 19.30 h, esplanada central del parc de la Fontsanta), un espectacle d’origen hindú que a Sant Joan Despí ha esdevingut en un gran festival amb una demostració de danses folklòriques de l’Índia i actuacions musicals. Un gran piromusical (25 de juny, a les 22.45 h, al parc de la Fontsanta) tancarà la Festa Major 2017.

La festa inclou moltes més activitats que podeu trobar amb detall en el següent enllaç:

http://sjdespi.net/wca/la-ciutat-per-temes/festa-major-2017


 

L'agenda, al dia

Juny 2021

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30