Esteu aquí

Joves de la ciutat realitzen un curtmetratge sobre la violència de gènere

12/05/2018 - Cultura

Un total de 53 joves, procedents dels instituts Jaume Salvador i Pedrol i Francesc Ferrer i Guàrdia i de l'Esplai El Nus de Sant Joan Despí, han participat en la realització de Veus, un curtmetratge que narra els conflictes de cinc dones que pateixen diverses situacions de violència de gènere. El curtmetratge és fruit del Projecte 7è Art, el taller de llenguatge cinematogràfic i realització audiovisual que organitza l'Esplai El Nus, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí.

Cada any el Projecte 7è Art realitza un film sobre diferents temàtiques socials i enguany el tema escollit ha estat la violència de gènere. El curtmetratge Veus, estrenat l'11 de maig al Teatre Mercè Rodoreda, mostra diferents situacions de masclisme, assetjament, relacions nocives o violència que reflecteixen la xacra de la violència de gènere.

Els joves que participen en el projecte s'han encarregat de tota la feina: elecció del tema, escriptura del guió, càsting, realització i interpretació del film. També han participat en dues xerrades sobre violència de gènere amb la col·laboració de Dones Despí.

En la realització del curtmetratge han participat 53 joves d'entre 12 i 17 anys, entre alumnes de 3r d'ESO dels instituts Salvador i Pedrol i Ferrer i Guàrdia i joves de l'Esplai El Nus.

El Projecte 7è Art compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, que en els seus inicis va ser impulsor d'aquesta iniciativa que duu a terme l'Esplai El Nus. També hi han contribuït diferents establiments comercials de la ciutat, l'Associació Cultural i Educativa Méliès i el Centre d'Estudis Politècnics de Barcelona.

Aquesta és la setena edició del Projecte 7è Art que en anys anteriors ha realitzat curtmetratges sobre temàtiques com la immigració, el racisme, l'assetjament escolar, l'alcohol o la diversitat sexual. Els films es presenten als instituts de la ciutat per tal de fomentar el debat i la reflexió sobre els temes que tracten.