Esteu aquí

Sant Joan Despí acull una campanya especial de donació de sang el dilluns 27 a l’Àrea de Serveis a la Persona

24/04/2020 - Coronavirus

Sant Joan Despí acollirà el proper dilluns 27 d’abril una campanya especial de donació de sang que es realitzarà a l’edifici de l’Àrea de Serveis a la Persona. D’aquesta forma, la ciutat se suma a la crida del Banc de Sang per tal de garantir durant aquests dies les donacions, que continuen sent imprescindibles per a l’assistència sanitària en els hospitals.

L’espai de donació de l’Àrea de Serveis a la Persona (av. de Barcelona, 41) funcionarà el dilluns 27 d’abril, de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30 h. Per donar-hi sang, cal reservar hora a donarsang.gencat.cat. Amb la reserva, s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang.

El Banc de Sang també recomana portar omplert de casa el qüestionari previ a la donació, per tal de fer més àgil el procés. Podeu descarregar el qüestionari a donarsang.gencat.cat/formulari.

Mesures de prevenció i seguretat garantides

En les seves campanyes, el Banc de Sang segueix les mesures de prevenció i seguretat. Així, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai de donació i d’un bolígraf d’un sol ús per omplir el qüestionari; han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones; i se’ls pren la temperatura per detectar la febre. També s’utilitzen guants i mascaretes.

Cal recordar, a més, que el coronavirus de la COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Mantenir el ritme de donacions

El Banc de Sang ha fet una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, trasplantaments, etc. En resposta a aquesta crida, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha ofert els seus espais al Banc de Sang.

La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. L’impacte social del coronavirus, a més, fa especialment necessari anar a donar sang. Cal que les donacions siguin constants, donat que la sang caduca. Les plaquetes, per exemple, tenen una durada de cinc dies i són imprescindibles en molts tractaments de càncer. Només amb els centres de donació que hi ha als hospitals no és suficient per atendre les necessitats.