Esteu aquí

Restringida la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 hores de la matinada

16/07/2021 - Coronavirus

La Generalitat de Catalunya ha establert la restricció de la mobilitat nocturna a més de 160 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Sant Joan Despí. Es tracta d'una nova mesura preventiva per frenar la propagació de la COVID-19.

D'aquesta forma, a partir d'aquest divendres 16 de juliol, entre la 1 i les 6 de la matinada, estan prohibits els desplaçaments a la ciutat. Només estarà permesa la mobilitat per a activitats essencials (desplaçaments per assistència sanitària d’urgència; per anar o tornar del centre de treball; retorn al lloc de residència habitual; cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables; per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior per al seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat; per a la recollida i cura de menors d’edat; actuacions urgents davant d’òrgans judicials; cura de mascotes i animals de companyia en la franja horària compresa entre les 4 i les 6 hores; per causa de força major o altra situació de necessitat justificada).

El confinament nocturn decretat per la Generalitat entra en vigor aquest divendres 16, un cop el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat les restriccions a la mobilitat sol·licitades pel govern català.

Aquestes restriccions s'aplicaran a 161 municipis de Catalunya per frenar l’expansió de la pandèmia de la COVID-19. Les localitats on es decreta aquesta mesura són aquelles de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada a set dies superior a 400 casos per cada 100.000 persones. Inicialment, el confinament nocturn s'aplicarà durant set dies.

Altres mesures

El confinament nocturn se suma a altres mesures que la Generalitat ha decretat els darrers dies per tal de frenar l'augment de contagis de la COVID-19 a Catalunya. Entre altres mesures, s'han limitat les reunions o trobades familiars i de caràcter social a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. Tampoc es permet consumir aliments i begudes a les trobades o reunions en espais públics i s'ha establert que les activitats culturals, esportives i de restauració hauran de tancar com a màxim a les 00.30 hores.