Esteu aquí

L'11 d'agost, vacuna't sense cita prèvia a l'Àrea de Serveis a la Persona

06/08/2021 - Coronavirus

Els veïns i veïnes de Sant Joan Despí que encara no s'han vacunat contra la COVID-19 poden fer-ho el proper dimecres 11 d'agost a la tarda a l'Àrea de Serveis a la Persona sense haver de reservar cita. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, instal·larà un punt de vacunació sense cita prèvia el dimecres 11, de 16 a 20 hores, a l'Àrea de Serveis a la Persona (avinguda de Barcelona, 41). 

Poden acudir en aquest punt de vacunació les persones de Sant Joan Despí més grans de 12 anys (nascudes l'any 2009 o abans) que encara no s'hagin posat cap dosi de la vacuna de la COVID-19.

Per vacunar-se, no cal demanar cita prèvia, només cal anar al punt de vacunació amb un document identificatiu (la targeta sanitària, el Document Nacional d'Identitat o el passaport). Les persones de 12 a 16 anys han d'anar acompanyades de la seva mare, pare, tutor o tutora. 

La vacuna que s'administrarà a les persones que acudeixin al punt de vacunació de l'Àrea de Serveis a la Persona serà la de Pfizer

L'Ajuntament de Sant Joan Despí habilitarà la sala principal de la planta baixa de l'Àrea de Serveis a la Persona perquè es pugui convertir en punt de vacunació contra la COVID-19. 

Amb l'organització d'aquesta jornada de vacunació sense cita prèvia es vol incrementar la cobertura vacunal de la població més gran de 12 anys, que és la que està inclosa actualment en les campanyes de vacunació contra la COVID-19. L’objectiu és arribar a tota la ciutadania per tal de protegir-la i immunitzar-la contra la COVID-19.

La vacunació contra la COVID-19 és l'eina principal per fer front a la pandèmia, sense oblidar les mesures de prevenció com l'ús de la mascareta, la distància de seguretat, la ventilació i la higiene. Les vacunes han demostrat la seva eficàcia en prevenir els efectes greus de la COVID-19, tot reduint la possibilitat de desenvolupar símptomes persistents, d’entrar a l’UCI i de morir a causa de la COVID-19.

Totes les vacunes que s'administren a Catalunya estan aprovades per l'Agència Europea del Medicament, són segures i el seu ús està avalat per la comunitat científica i pels organismes internacionals.

Com més persones es vacunin, més ràpidament s'arribarà a la immunitat de grup, que és fonamental per bloquejar el virus i disminuir la seva propagació i els contagis. Com menys contagis hi hagi, menys pressió hi haurà sobre els serveis sanitaris, de forma que puguin recuperar la seva atenció habitual.