Esteu aquí

Entra en funcionament el nou edifici de l'Hospital Moisès Broggi per a pacients amb COVID-19

20/04/2021 - Coronavirus

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergès, i l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, han inaugurat aquest dimarts el nou edifici polivalent de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí per a pacients amb COVID-19. L'edifici, de 4.643 metres quadrats de superfície distribuïts en quatre plantes, disposa de 56 llits de crítics i semicrítics.

El nou espai hospitalari entrarà en funcionament el dijous 22 d'abril. En una primera fase s'iniciarà l’activitat a la planta baixa i la primera planta. La planta baixa compta amb un TAC que donarà resposta diagnòstica a pacients amb COVID-19, un box d’atenció immediata, una sala de cures i un laboratori que permetrà reduir el temps d’obtenció de resultats i incrementar la capacitat diagnòstica del centre, ara focalitzada en la detecció de nous casos de COVID-19.

La primera i segona planta de l’edifici compten cadascuna amb un espai d’UCI amb 28 llits per a pacients amb COVID-19 crítics, semicrítics i d’hospitalització, dels quals 4 són boxs d’aïllament. La segona planta d’aquest hospital s’obrirà en el decurs de les pròximes setmanes. La darrera fase serà la posada en marxa de la tercera planta de l’edifici. Es tracta d’un espai diàfan que, per les seves característiques arquitectòniques, permet adaptar-lo a les necessitats assistencials futures.

En total, el nou espai hospitalari disposarà de 56 llits de crítics, semicrítics i d’hospitalització i un espai polivalent que forma part del projecte de futur del centre.

L'edifici compta amb un circuit COVID i no COVID, que es manté en tot el disseny dels fluxos de pacients en els materials i en la feina dels professionals. Per prioritzar la seguretat, totes les plantes estaran connectades internament a l’edifici principal del centre a través d’una passarel·la de 70 metres i un nucli central d’ascensors.