Esteu aquí

Prop d'una trentena d'activitats 'on line' per donar suport als creadors locals en la Setmana Cultural de Sant Jordi

20/04/2020 - Coronavirus

Des d'avui dilluns fins diumenge 27 d'abril, Sant Joan Despí celebra la Setmana Cultural de Sant Jordi, amb prop d'una trentena d'activitats 'on line' que serviran per donar suport als artistes i creadors locals. La programació inclou espectacles familiars, contes, concerts, entrevistes, xerrades, recomanacions literàries, màgia, tallers, recitals, etc. per poder gaudir de la cultura des de casa a través del canal d'Instagram 'CulturaaCasaSJD'. 

Al llarg de tota la setmana, l'Ajuntament de Sant Joan Despí programarà un total de 26 activitats 'on line' per celebrar el 'Sant Jordi, a casa'. El dia més intens serà el dijous 23 d'abril, amb una marató d'activitats des del matí fins al vespre. 

La Setmana Cultural de Sant Jordi té com a objectiu fomentar la cultura entre la ciutadania amb motiu de la festa de Sant Jordi, malgrat la situació de confinament, i visibilitzar i donar suport als artistes i creadors locals. Totes les activitats s'emetran a través del canal d'Instagram CulturaacasaSJD. El popular actor Quim Masferrer, veí de la ciutat, ha fet la presentació de la setmana mitjançant un vídeo on anima tots els santjoanencs i santjoanenques a gaudir de la iniciativa.

La programació de la Setmana Cultural de Sant Jordi és molt diversa perquè en puguin gaudir tant petits com grans. Pel que fa a les propostes infantils, hi ha diverses sessions de contacontes, espectacles d'arts escèniques, concerts per cantar i ballar, i tallers de manualitats i de música. 

Per al públic adult, gaudirem de recomanacions de cinema i literatura; de la màgia de The Roker i del Mag Ramó; de l'humor de la monologuista Valeria Ros ens farà un tastet del seu monòleg Sin filtro; del músic Eduard Costa, ex membre d'Amics de les Arts, que ens presentarà el seu disc L'últim indi, i també tindrem taller d'escriptura, una xerrada sobre l'artista Josep Maria Jujol i un vermut musical amb Maria Martí.

Marató d'activitats el 23 d'abril

El dijous 23 d'abril, diada de Sant Jordi, serà la jornada més intensa, amb una dotzena d'activitats que començaran a les 11 del matí amb l'espectacle infantil La llegenda de Sant Jordi. Al llarg del matí també tindrem diversos tallers de manualitats, l'espectacle familiar Va de cançons i l'entrega de premis del Concurs de microrelats

La tarda del 23 d'abril començarà amb el Cafè amb lletres, una trobada virtual amb escriptors i escriptores locals que ens faran les seves recomanacions literàries. Hi participaran Ade Akinfenwa, Ana Muñoz, Anna López Arteaga, Concepción Mostazo, Cristina Busto, Irene Funes, Josep Andreu Garcia, Maria Meneses, Pepa Mayo i Sylvia Oussedik. També hi haurà contes infantils i la diada acabarà amb l'entrevista a l'escriptor i periodista Francesc Latorre i amb el recital El llac de la memòria, a partir de poemes de Joan Vinyoli, a càrrec de Carles Gutiérrez i Ignasi Guasch. 

Consulteu totes les activitats a www.sjdespi.net/agenda