Esteu aquí

Suspesa la celebració de la Festa dels Drets de l'Infant a causa de les condicions meteorològiques

A causa de les males condicions meteorològiques s'han suspès la celebració de la Festa dels Drets de l'Infant i la inauguració de la plaça del Consell d'Infants previstes per al dissabte 17 de novembre.

Des de fa més de 15 anys, l'Ajuntament de Sant Joan Despí treballa els drets de l'infant amb l'alumnat de les escoles en col·laboració amb els esplais el Nus i Tricicle. A través d'activitats de sensibilització, alumnes de tots els cursos de primària -des de primer fins a sisè- analitzen els drets de l'infant i el seu grau de compliment al món. Durant aquest curs 2018-2019, els tallers arriben a uns 1.300 alumnes de les escoles de la ciutat.

A més, l'Ajuntament de Sant Joan Despí també organitza una exposició amb treballs dels alumnes de la ciutat sobre els drets de l'infant. L'exposició es podrà visitar del 16 al 30 de novembre a la Biblioteca Mercè Rodoreda i del 30 de novembre al 14 de desembre a la Biblioteca Miquel Martí i Pol.

El Dia dels Drets de l'Infant commemora l'aprovació, l'any 1989, de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, que estableix el dret dels nens i nenes a una bona alimentació, a un habitatge digne, a una atenció sanitària, a l'amor, a l'educació, a la cultura, al joc, a crèixer en llibertat i dignitat i a la protecció contra l'explotació i l'abandonament, entre altres drets.

La commemoració dels drets de l'infant a Sant Joan Despí forma part del Pla de Sensibilització 'Estimem el món construint la pau', eix de les activitats de conscienciació sobre la cultura de la pau i la no-violència a la ciutat. Aquest pla és el marc des del qual Sant Joan Despí treballa i fomenta l’educació en valors i les actituds crítiques i responsables davant les injustícies socials.