Esteu aquí

Sant Joan Despí s’adhereix a la Xarxa de Ciutats Refugi i crearà una Taula de Suport als Refugiats

Davant la tragèdia humana que estan provocant guerres com les de Síria, que han obligat al desplaçament de centenars de milers de persones, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha fet una declaració institucional on recull les principals accions que es duran a terme a la ciutat per ajudar aquestes persones.

D’una banda, l’Ajuntament es compromet a sumar-se a la Xarxa de Ciutats Refugi preparant dispositius d’acollida i convidant la ciutadania a implicar-se i col·laborar en l’atenció i ajuda a les persones refugiades. També es crearà una Taula de Suport a les Persones Refugiades que integri a les entitats i organitzacions de Sant Joan Despí, la Taula de Coordinació de Serveis Socials i la Comissió de Solidaritat, amb l’objectiu de fer un treball estable i permanent que coordini i posi en marxa mesures per donar suport a les persones refugiades.

El document també dóna suport a “totes les vies diplomàtiques existents i promoure la creació de totes les que siguin necessàries per actuar amb determinació en la recerca de la pacificació dels països en conflicte, i a treballar per una política integral d’immigració i d’asil a la Unió Europea”. Només el conflicte a Síria ha provocat el desplaçament de 4.000.000 de perso- nes segons ACNUR, l’Alt Comissionat per als Refugiats de Nacions Unides. A Turquia romanen al voltant de 2.000.000. El Líban, l’Iraq, Jordània, Egipte i altres països nord-africans es reparteixen gairebé la totalitat de la resta. Algunes persones han preferit continuar camí, per això, entre altres nacionalitats, molts sirians formen part de les 264.500 persones que han arribat a territori de la Unió Europea a través de la Mediterrània des de gener fins al 14 d’agost d’aquest any 2015, segons l’ACNUR.
Per últim, l’Ajuntament aconsella a les persones interesades en rebre més informació que es posin en con- tacte amb el Departament de Solidaritat de l’Ajuntament de Sant Joan Despí (solidaritat@sjdespi.net).