Esteu aquí

Sant Joan Despí reivindica els Drets de l'Infant amb una festa i tallers a les escoles

L'Ajuntament de Sant Joan Despí commemora el Dia Internacional dels Drets de l'Infant amb diferents activitats que volen reivindicar la protecció dels drets dels més petits i el seu compliment arreu del món. La d'enguany és una celebració especial ja que es compleix el 30 aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, celebrada el 1989, i el 60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets de l'Infant, adoptada per les Nacions Unides el 1959.

Per commemorar el Dia Internacional dels Drets de l'Infant, Sant Joan Despí celebrarà una gran festa el dissabte 23 de novembre a la plaça del Consell d'Infants (davant la parada del Trambaix de Bon Viatge). Una festa organitzada per l'Ajuntament i els esplais de la ciutat, amb la col·laboració de diverses entitats.

La Festa dels Drets de l'Infant començarà a les 16 hores amb una batucada. De 16.15 a 17.30 h hi haurà jocs, tallers i berenar saludable per a tothom. A les 17.30 hores tindran lloc els parlaments, amb la lectura d'un manifest a càrrec de joves dels esplais i del Consell d'Adolescents de Sant Joan Despí i la realizació un acte simbòlic. Finalment, hi haurà animació infantil i batucada de dansa africana.

Tallers a les escoles

D'altra banda, durant les darreres setmanes uns 1.250 alumnes dels centres d'educació primària de Sant Joan Despí han estat treballant els drets de l'infant en diferents tallers. Els treballs que han realitzat aquests alumnes es poden veure en una exposició a la Biblioteca Mercè Rodoreda fins al 29 de novembre.

Sant Joan Despí és una ciutat compromesa amb els drets humans i, molt especialment, amb els drets de l'infant. En el marc del Pla de Sensibilització 'Estimem el món construint la pau', la ciutat organitza anualment la campanya perquè els nens i nenes de la ciutat coneguin i treballin els seus drets.