Esteu aquí

Sant Joan Despí celebra diferents activitats en defensa dels drets humans

Sant Joan Despí ha celebrat aquesta setmana diferents activitats per reivindicar la defensa dels drets humans. La ciutat és integrant del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa per sensibilitzar sobre el paper que realitzen els defensors i defensores dels drets humans arreu del món, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

El dilluns 14 d'octubre s'ha celebrat el fòrum Joves pels drets humans, amb la participació d'alumnes de 3r i 4t d'ESO dels instituts de la ciutat, que han assistit a un col·loqui amb els activistes Leonard Rentería, Magaly Castillo i Danilo Chammas al Teatre Mercè Rodoreda.

Fins al 25 d'octubre està oberta l'exposició Mare Nostrum, Europa davant la crisi del refugi al Centre Cultural Mercè Rodoreda. L'exposició és un recull d'imatges captades pels fotoperiodistes Xavi Herrero i Raül Clemente que analitzen les causes i les conseqüències de la violació de drets humans respecte al moviment de persones que travessa el Mediterrani cap a Europa.

Finalment, el dimecres 16 d'octubre estava prevista la celebració de l'acte de cloenda del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans a Sant Joan Despí però s'ha suspès a causa de les dificultats en la mobilitat.

Els 15 municipis participants en aquesta edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i a ampliar les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans a escala local i global, en solidaritat amb el compromís d’aquestes persones per promoure i protegir els drets humans des de la no violència, i en rebuig a les amenaces, persecució i assassinats que pateixen.

Ciutats Defensores de Drets Humans és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació de l’Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.