Esteu aquí

Els nens i nenes de Sant Joan Despí reivindiquen els Drets de l'Infant

Sant Joan Despí celebrarà el 18 de novembre la Festa dels Drets de l'Infant per reivindicar una especial protecció per a tots els nens i nenes arreu del món. La festa és la cloenda de les activitats que al llarg de les darreres setmanes ha realitzat l'alumnat d'educació primària de les escoles de la ciutat, que ha treballat per aprendre i conèixer els seus drets.

La Festa dels Drets de l'Infant tindrà lloc dissabte dia 18 a la plaça del Mercat. Les activitats començaran a partir de les 16.30 hores amb jocs i tallers de xapes, maquillatge, grafits, batucada, zumba, voleibol, jocs gegants, rocòdrom i espai infantil.

A les 17.30 hores tindran lloc els parlaments i la lectura d'un manifest, amb el lema Encoratja't, a càrrec de joves dels esplais de la ciutat. Posteriorment, els assistents formaran un gran cor a la plaça, al voltant dels missatges i dibuixos que els nens i nenes hagin escrit al terra sobre els drets de l'infant.

La festa continuarà amb l'espectacle d'animació infantil Ballaruca d'arreu del món, a càrrec de Rah-mon Roma, i acabarà amb una xocolatada i una batucada.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí organitza aquesta jornada festiva i reivindicativa conjuntament amb els esplais El Nus, El Tricicle i El Castanyot. També hi col·laboren les entitats Trimatge, Abrakapum, Futbol Botons i Club d'Escacs.

Treball a les escoles

Prèviament a la Festa dels Drets de l'Infant, els alumnes d'educació primària de Sant Joan Despí han treballat a classe el contingut de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant, que es va aprovar el 20 de novembre de 1989.

En total, uns 1.250 alumnes de primer a sisè de primària de cinc escoles han participat en una cinquantena d'activitats, entre tallers, jocs i contes, que els han permès reflexionar sobre els drets civils, econòmics, socials i culturals de la infància i sobre la necessitat de reivindicar el seu compliment arreu del món.

Entre d'altres, la Convenció sobre els Drets de l'Infant determina el dret dels més petits a gaudir d'una bona alimentació, d'un habitatge digne i d'una atenció sanitària especial; a disposar de tots els mitjans necessaris per créixer en llibertat i dignitat; a estar protegits de qualsevol forma d'explotació i abandonament; a tenir amor i comprensió; i a rebre una educació que fomenti la solidaritat, la justícia i l'amistat.

Els escolars de Sant Joan Despí han preparat creacions al voltant d'aquests drets que es poden veure en una exposició a la Biblioteca Miquel Martí i Pol fins al 30 de novembre i, posteriorment, a la Biblioteca Mercè Rodoreda, de l'1 al 15 de desembre.