Esteu aquí

Una desena de ponents protagonitzen les Jornades Internacionals sobre Josep Maria Jujol

27/09/2019 - Ciutat Modernista

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull des d’aquest divendres les Jornades Internacionals Jujol: animar les pedres i posar vida, amb la participació d’experts del món acadèmic i professional que analitzen l’obra de Josep Maria Jujol, arquitecte, dibuixant, escultor, dissenyador, autor d'edificis icònics de la nostra ciutat com la Torre de la Creu o Can Negre. Les jornades, organitzades per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb la col·laboració de UIC Barcelona, són la cloenda de l’Any Jujol140, que commemora el 140 aniversari del naixement de l’artista.

L’acte inaugural ha anat a càrrec de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; del director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart; del director de l’Arxiu Jujol, Josep Maria Jujol Jr, fill de l’arquitecte; i del doctor en Arquitectura per UIC Barcelona School of Architecture, Guillem Carabí, que és el director de les jornades.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat que les jornades “contribuiran a posar en valor la figura de Jujol, que és l’objectiu que ens vam marcar amb l’Any Jujol140”. Poveda ha afegit que “l’obra de Jujol dona identitat a Sant Joan Despí i des de l’Ajuntament s'ha treballat perquè sigui patrimoni públic”.

El director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, ha explicat que “Jujol és una part essencial de l’arquitectura a Catalunya” i ha manifestat que la col·laboració de UIC Barcelona en l’organització de les jornades “és una oportunitat per a la universitat per fer transferència de coneixement a la societat”.

Per la seva banda, el director de l’Arxiu Jujol, Josep Maria Jujol Jr, ha expressat que “és molt d’agrair que hi hagi un ajuntament com el de Sant Joan Despí que vetlli per l’obra de Jujol, tant la que hi ha a la seva ciutat com la que hi ha més enllà, i per la projecció internacional de la seva figura”.

Ponents acadèmics i professionals
 
Les Jornades Internacionals Jujol: animar les pedres i posar vida compten amb la participació d’una desena de ponents d’àmbits com l’arquitectura, el disseny, el periodisme o l’interiorisme.

“Debatrem moltes qüestions amb professionals que, en la seva pràctica acadèmica o artística, en algun moment han girat al voltant de l’arquitectura de Jujol”, ha explicat el director de les jornades, Guillem Carabí.

El divendres 27 i el dissabte 28 tindran lloc conferències, debats i taules rodones que analitzaran diversos aspectes de la figura i l’obra de Jujol, com ara el procés creatiu de l’artista, la difusió del seu patrimoni, el paper de la religió, la relació de Jujol amb Antoni Gaudí o l’esperit de l’arquitectura jujoliana.

Les Jornades Internacionals sobre Josep Maria Jujol es clouran el diumenge 29 amb una sortida per conèixer l’obra de l’artista al Camp de Tarragona (la Casa Bofarull dels Pallaresos, el Teatre Metropol de Tarragona i l’església del Sagrat Cor de Vistabella a la Secuita).