Esteu aquí

Sant Joan Despí participa al 48h Open House amb set espais per visitar i sis itineraris

20/10/2021 - Ciutat Modernista

Sant Joan Despí participa aquest cap de setmana del 23 i 24 d'octubre al Festival d'Arquitectura 48h Open House BCN, un certamen que convida a conèixer el patrimoni arquitectònic de diferents municipis. Es tracta de la sisena participació de Sant Joan Despí al festival, enguany amb set espais oberts a les visites de la ciutadania i sis itineraris guiats. 

El Festival 48h Open House BCN d'aquest any té com a tema principal el de l'arquitectura mediterrània, una tradició arquitectònica d'arrels populars que a Sant Joan Despí té com a principal exponent l'obra de l'artista Josep Maria Jujol, un referent constructiu del modernisme amb edificis com Can Negre i la Torre de la Creu, que es podran visitar aquest any. Sant Joan Despí també participa a la secció 'Open Infraestructures', que convida a visitar les instal·lacions que donen suport al desenvolupament urbà com ara les cotxeres del TRAM a la ciutat.

D'aquesta manera, el cap de setmana del 23 i 24 d'octubre es podran visitar a Sant Joan Despí els edificis següents: la masia de Can Maluquer (del segle XVIII), Can Negre, la Torre de la Creu, les cotxeres del TRAM, la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona, l'ermita de la Mare de Déu del Bon Viatge (d'estil romànic, del segle XIII) i el restaurant Follia

La ciutat també ofereix sis itineraris guiats per fer a peu: els itineraris Jujol Modernista i del Canal de la Infanta; els itineraris pel riu Llobregat i pels parcs de Torreblanca i de la Fontsanta; i un itinerari d'oficis tradicionals que rememorarà com en el Sant Joan Despí de la primera meitat del segle XX es van unir el món tradicionalment agrari, el món urbà i el món de la nova burgesia, tres mons que van afavorir la consolidació de diferents oficis ja existents i que van implicar l’aparició de noves ocupacions.

Tant les visites als edificis com els itineraris seran amb reserva de cita prèvia al web citaprevia.sjdespi.cat

Sant Joan Despí participa al Festival 48h Open House des de l'any 2015 i en les edicions anteriors ha registrat un gran èxit de visites. En l'edició de 2021 col·laboren una quarantena de persones voluntàries que permeten desenvolupar les visites i les diferents activitats.