Esteu aquí

Més de 3.000 visitants als edificis del festival d'arquitectura Open House a Sant Joan Despí

28/10/2019 - Ciutat Modernista

Sant Joan Despí ha participat, per cinquè any consecutiu, en el festival d'arquitectura 48H Open House BCN. Durant el darrer cap de setmana, la ciutat ha obert nou edificis d'arquitectura singular que han rebut un total de 3.036 visitants, un 4,80% més que en l'edició de l'any passat.

Enguany, en el marc del 48H Open House BCN, Sant Joan Despí ha obert els edificis de Can Maluquer, Can Negre, Can Po Cardona, Can Tous, les cotxeres del Tram, la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona, l'ermita de la Mare de Déu del Bon Viatge, el restaurant Follia i la Torre de la Creu.

Les jornades de portes obertes en aquests edificis han registrat un total de 2.795 visitants. L'espai més concorregut ha estat la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona que incloïa, com a novetat, l'entrada a l'estadi Johan Cruyff. També han estat molt visitats els edificis de Can Negre i de la Torre de la Creu, obra de l'arquitecte Josep Maria Jujol, i les cotxeres del Tram.

A banda, l'Ajuntament de Sant Joan Despí també ha organitzat itineraris guiats per mostrar el patrimoni arquitectònic de la ciutat. Així, s'han fet sessions de l'Itinerari del Canal de la Infanta i de l'Itinerari Jujol Modernista que han aplegat 241 participants. En el cas de l'Itinerari Jujol, algunes sessions han estat teatralitzades, amb la participació dels personatges històrics de Josefa Romeu i Engràcia Balet, impulsores de la Torre de la Creu i de Can Negre, respectivament.

Entre les visites lliures als edificis i els itineraris guiats, l'Open House 2019 a Sant Joan Despí ha tancat les portes amb un total de 3.036 visitants, un 4,80% més que l'any 2018 quan la xifra total va ser de 2.897 visitants.

Més de 40 persones voluntàries han col·laborat en l'organització del festival a Sant Joan Despí i han estat les encarregades d'explicar als visitants les característiques dels edificis que s'han obert.

El 48H Open House és el festival d'arquitectura més important de Catalunya i compta amb la participació de diferents ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona. El certamen obre les portes d'edificis sovint inaccessibles per a la ciutadania de forma gratuïta, per tal que puguem descobrir i conèixer el paisatge urbà i admirar espais i construccions singulars.