Esteu aquí

Més de 2.400 persones participen a les activitats del festival 48h Open House a Sant Joan Despí

26/10/2021 - Ciutat Modernista

Les activitats organitzades a Sant Joan Despí en el marc del Festival d'Arquitectura 48h Open House BCN han aplegat un total de 2.435 participants. El certamen, celebrat aquest darrer cap de setmana del 23 i 24 d'octubre, ha servit per difondre el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

En l'edició d'enguany, Sant Joan Despí ha obert set espais i ha organitzat sis itineraris guiats. Els edificis oberts han registrat 2.116 visitants, mentre que els itineraris han aplegat 319 participants. A banda, s'han creat podcasts per fer visites virtuals a diferents edificis que aquest any no s'han pogut obrir, amb un total de 70 descàrregues.  

Pel que fa als edificis oberts, a través del festival hem pogut conèixer de prop l'arquitectura de Josep Maria Jujol a Can Negre i a la Torre de la Creu; aprendre sobre la història de la masia de Can Maluquer i de l'ermita de la Mare de Déu del Bon Viatge; i veure les interioritats de les cotxeres del TRAM, de la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona i del restaurant Follia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí també ha ofert sis itineraris guiats per conèixer a peu el modernisme de Jujol, el Canal de la Infanta, el riu Llobregat, els parcs de Torreblanca i de la Fontsanta, i els oficis tradicionals de fa un segle.

Sant Joan Despí participa al Festival 48h Open House des de l'any 2015. Per repassar la relació de la ciutat amb el festival, del 27 d'octubre al 21 de novembre el Centre Jujol-Can Negre acollirà l'exposició La teva arquitectura i la meva, amb un recull d'imatges, documents i objectes relacionats amb l'Open House i amb la participació de Sant Joan Despí en el certamen.