Esteu aquí

L'exposició 'Jujol, l'arquitectura del color' arriba a Sant Joan Despí

19/02/2020 - Ciutat Modernista

El Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acull del 19 de febrer al 12 d'abril Jujol, l'arquitectura del color, una exposició monogràfica que reconstrueix la trajectòria artística de Josep Maria Jujol, en les seves múltiples facetes com a arquitecte, dibuixant, escultor, decorador i dissenyador. L'exposició consta d'una cinquantena de peces, entre les quals destaquen plànols de projectes, escultures i mobles.

L'any passat, l'exposició Jujol, l'arquitectura del color es va poder veure al Palau Güell de Barcelona, on va rebre més de 80.000 visitants. Ara, la mostra arriba a Sant Joan Despí en una versió més reduïda i amb noves peces.

L'exposició consta d'un àmbit dedicat al Josep Maria Jujol arquitecte, on podem veure diferents treballs per a l'Exposició Universal de 1929, dos arcs constructius de la Casa Bofarull dels Pallaresos i també conèixer la feina de l'artista a Sant Joan Despí, el seu laboratori personal, amb plànols originals i reproduccions de projectes en què havia treballat a la ciutat i que es conserven a l'Arxiu Municipal.

En un segon àmbit, l'exposició ens mostra la faceta de Jujol com a dissenyador. Entre altres peces, s'exposen tres escultures: una marededeu del Roser de l'església del Sagrat Cor de Vistabella, un sant Josep de l'església del Vendrell i un sant Jaume de la capella de Can Negre, a Sant Joan Despí. També es mostren uns canelobres de la capella de Mas Carreras de Roda de Berà i una cadira de menjador.

L’exposició té com a fil conductor el color, un dels trets més característics de la producció de Jujol, un artista que va portar al límit l’experimentació cromàtica. El groc, el maragda, els tons àcids, els ocres brillants i els blaus purs són algunes de les seves tonalitats predilectes. Jujol experimenta i cerca combinacions per generar nous colors que definiran la seva producció, com l’anomenat 'blau Jujol'.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha editat el catàleg de l'exposició Jujol, l'arquitectura del color i es pot adquirir al Centre Jujol-Can Negre.