Esteu aquí

Entregades 18 bicis elèctriques perquè les utilitzin joves dels instituts

26/02/2018 - Alcalde

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha cedit temporalment 18 bicicletes elèctriques a joves alumnes de batxillerat dels instituts de la ciutat per tal que puguin fer els seus desplaçaments amb aquest mitjà de transport, amb l’objectiu de promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.
 
L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha presidit l’acte de lliurament de les bicicletes que ha tingut lloc aquest dilluns 26 de febrer al Centre Cultural Mercè Rodoreda. Les bicicletes han estat cedides a 17 alumnes de 1r i 2n de batxillerat dels instituts Francesc Ferrer i Guàrdia i Jaume Salvador i Pedrol i de l’Ateneu Instructiu, i a un professor del Ferrer i Guàrdia.
 
Es tracta del sisè lliurament de bicis elèctriques que es fa des que l’abril de 2016 es va posar en marxa aquesta iniciativa a la nostra ciutat. Les bicicletes són propietat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que les ha cedit a l’Ajuntament per promoure aquest mitjà de transport.
 
Durant l’entrega dels vehicles, l’alcalde, Antoni Poveda, ha manifestat que “promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu, i fer-ho conjuntament amb els joves, és una bona manera de fer evidents els avantatges de la bici per als desplaçaments diaris”.
 
Poveda ha destacat que la ciutat “ha de fer actuacions que facilitin l’ús de la bicicleta, i per això a Sant Joan Despí s’ha treballat per fer carrils bici i per comptar amb els aparcaments segurs i còmodes del Bicibox, que l’any 2017 va guanyar usuaris”.
 
En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que Sant Joan Despí té una xarxa de 14,6 quilòmetres de carrils bici i que properament començaran noves actuacions per millorar i ampliar aquesta infraestructura.
 
L’aposta de Sant Joan Despí per la bicicleta forma part de l’estratègia de la ciutat per avançar cap a un nou model de mobilitat sostenible i saludable. D’altres actuacions que s’han fet darrerament han estat la posada en marxa de l’aparcament d’intercanvi Park&Ride i del servei de carsharing.