Esteu aquí

Es posa en marxa el Consell 12-16 anys per recollir la visió dels adolescents

28/02/2018 - Alcalde

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa el Consell 12-16 anys, un òrgan consultiu format per alumnes de tots els centres d'educació secundària obligatòria (ESO) de la ciutat que servirà per recollir la visió dels adolescents sobre la realitat que els envolta i per respondre a les seves necessitats i demandes.

El nou Consell 12-16 s'ha presentat aquest 27 de febrer en un acte al Bulevard amb la participació de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, que ha traslladat als joves: "participar de manera efectiva requereix anàlisi, debat, reflexió i comunicació, elements que resulten indispensables per als i les joves davant el món al qual esteu cridats a viure i respecte del que sou corresponsables".

El nou òrgan l'integren deu alumnes, dos per cada centre de secundària (els instituts Jaume Salvador i Pedrol i Francesc Ferrer i Guàrdia, l'Ateneu Instructiu, el Gran Capità i el Brot), de les classes de 2n i 3r d'ESO.

L'objectiu és que el consell aporti a l'Ajuntament la visió que els adolescents tenen sobre la realitat que els envolta, per tal que la seva opinió es tingui en compte a l'hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans, tot donant resposta a les seves demandes i necessitats. A més, aquest òrgan consultiu també vol fomentar la participació dels adolescents en els afers de ciutat i té una vocació educativa, en la mesura que permet als joves comprendre el funcionament de l'administració local i desenvolupar l'esperit crític i els valors en què es fonamenta la democràcia.

El Consell 12-16 es reuneix periòdicament al Bulevard per treballar els temes que els ha encarregat l'alcalde, Antoni Poveda. Per a aquest curs, l'encàrrec és que reflexionin sobre el funcionament del consell i sobre les necessitats d'informació, orientació i assessorament que tenen els joves de la ciutat. Alhora, l'alcalde també els ha demanat propostes entorn la difusió del modernisme a Sant Joan Despí com a patrimoni cultural característic i, en concret, sobre la figura de Josep Maria Jujol, tot aprofitant que s'acosta la celebració de l'Any Jujol.

Els joves escollits com a representants actuen com a portaveus dels seus companys. En finalitzar el curs, el consell presentarà a l'Ajuntament les seves opinions i propostes en un acte d'audiència pública.