Esteu aquí

L’Ajuntament construirà 280 pisos protegits de venda i lloguer en dos anys

03/10/2018 - Alcalde

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat les obres de construcció d’una nova promoció d’habitatges de lloguer protegit: 48 pisos de 2 i 3 habitacions, d’entre 55 i 75 metres quadrats útils, amb aparcament i traster, que tindran un preu màxim de 472 i 580 euros/mes, respectivament (despeses de comunitat incloses). És aquesta la primera promoció del nou Pla Municipal d’Habitatge 2018-2020 que preveu la construcció d’un total de 280 pisos amb protecció, de lloguer i de venda (tant en règim general com concertat), que se sumaran als 178 pisos protegits que s’han adjudicat a la ciutat en els darrers quatre anys.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha presentat aquest 3 d'octubre les característiques del nou Pla Municipal d'Habitatge 2018-2020. La presentació ha tingut lloc als terrenys de l'avinguda de la Generalitat on l'Ajuntament ha iniciat la construcció de la primera de les promocions d'aquest nou pla.

La resta de promocions que començaran en aquest periode posaran a l’abast dels veïns i veïnes de la ciutat una segona promoció de 65 pisos de lloguer al carrer de Torreblanca (de característiques i preus semblants als que ara es comencen a edificar) i cinc promocions d’habitatge de venda.

Dels nous edificis de venda, tres se situen a l’eix de l’avinguda de Barcelona –18 pisos al sector Metalarte; 32 més en la confluència amb el carrer de Fontsanta i 36 als terrenys de l’antiga paperera– i dos en el nou sector de les Begudes, ara en procés d’urbanització, amb dues promocions, de 21 pisos concertats i 60 pisos en règim general, respectivament. Els habitatges de protecció en règim general tindran un preu aproximat (fora impostos, aparcament i despeses) que anirà entre els 118.000 euros d’un pis estàndard de 2 habitacions i uns 60 metres quadrats útils;  els 135.000 euros d’un de 3 habitacions amb 70 metres quadrats, i els 142.000 euros d’un de 3 habitacions amb 75 metres quadrats.

Durant la presentació del Pla Municipal d'Habitatge, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha explicat que "seran set promocions de pisos protegits que s'entregaran a veïns i veïnes de Sant Joan Despí que tenen necessitat d'habitatge". L'alcalde ha destacat que "es tracta d'una oferta important en un moment en què l'habitatge s'ha convertit en un problema, però cal recordar que a Sant Joan Despí sempre hem tingut cura de donar resposta a les persones que no tenen un habitatge".

L’Ajuntament de Sant Joan Despí, tot i no tenir competències directes i per intentar garantir l’accés a l’habitatge a la ciutat, fa molt anys que treballa en la promoció de l’habitatge públic de qualitat, amb la promoció de pisos amb protecció oficial, tant de venda com de lloguer. Aquest compromís per l’habitatge es concreta, d’una banda, amb la promoció directa d’habitatge (com ara la promoció dels 48 pisos de lloguer que acaben de començar a edificar-se) i d’una altra, facilitant la construcció d’habitatge públic als nous planejaments urbanístics i gestionant-ne el procés d’adjudicació. De fet, ara hi ha en construcció 105 habitatges protegits al sector de les Begudes, que se sumen als 178 pisos que, des de 2015, s’han edificat al municipi.

L’empresa municipal ADSA ha construït a Sant Joan Despí 12 promocions d’habitatge amb 377 pisos (9 promocions de compra –276– i 3 de lloguer –101–), i n’ha promogut l’edificació de 300 més.

Promocions de futur: 270 habitatges més

A banda de la materialització d’aquest nou Pla Municipal d’Habitatge, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ja treballa en nous planejaments per seguir generant habitatges amb protecció a la ciutat. Els nous sectors de desenvolupament de Bellavista i Sector ITV contemplen també la construcció de pisos protegits, amb una edificabilitat màxima inicial de 119 i 154 habitatges, respectivament.