Esteu aquí

Prop d’un miler de persones aporten idees per al futur de Sant Joan Despí

L'alcalde durant la cloenda del procés
Imatge de les jornades al carrer per recollir propostes

29/01/2015 - Alcalde

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va cloure ahir dimecres el procés participatiu ‘Sant Joan Despí 2025’ presentant les propostes que han fet arribar els 864 ciutadans que s’han expressat a través de diferents canals. Apostar pel medi ambient, incentivar l'economia, millorar la connectivitat dels barris, entre algunes de les aportacions ciutadanes per al Sant Joan Despí del 2025.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí va engegar a l’abril del 2014 un procés participatiu obert a la ciutadania per reflexionar i debatre com vol que sigui la ciutat del 2025. El procés ‘Sant Joan Despí 2025’ es va cloure ahir, 28 de gener, al Teatre Mercè Rodoreda on l’alcalde, Antoni Poveda, va presentar les conclussions d’aquest interessant procés en què 864 persones han expressat la seva opinió a través de jornades de debat adreçades a col·lectius (agents econòmics, professionals, experts, personal municipal), i a la ciutadania; debats al carrer, i aportacions on line a través d’un web, del correu electrònic i de la xarxa social Facebook. En total s’han recollit 968 idees i suggeriments que serviran per marcar les línies estratègiques per al futur de la ciutat.

Els participants han aportat les seves idees al voltant de tres grans eixos: la ciuta equilibrada i sostenible; la ciutat emprenedora i innovadora, i la ciutat de les persones. Tal i com va afirmar l’alcalde, Antoni Poveda, en la seva intervenció “assumeixo i comparteixo gairebé el 100% les propostes que ha presentat la ciutadania en aquest procés. De fet, en moltes d’aquestes propostes ja estem treballant, moltes relacionades amb la sostenibilitat, com l’ampliació de carrils bicis o la recuperació de l’espai natural del riu, entre moltes altres”. El document, que es pot consultar al web sjdespi.cat, posa de relleu l’interès creixent de la ciutadania pel medi ambient, amb propostes per impulsar la bici i el transport públic; la preservació del patrimoni natural o el reciclatge; la potenciació del comerç de proximitat i de les empreses ajudant a la creació d’activitat; l’impuls de les noves tecnologies, o l’acostament de l’Ajuntament a la ciutadania, simplificant els tràmits administratius o obrint nous canals participatius.
En l'acte també va participar Yolanda Jiménez, de l'empresa Eydos, encarregada de dinamitzar el procés.