Esteu aquí

Les obres de l'Estadi Johan Cruyff, a la recta final

Les autoritats, durant la visita d'obres
La urbanització de l'entorn està molt avançada
L'alcalde, Antoni Poveda, durant la intervenció
L'estadi tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors

13/02/2019 - Alcalde

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, han visitat aquest migdia les obres de l'Estadi Johan Cruyff que es construeix a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí. La previsió és que aquest equipament pugui estar enllestit al maig amb l'objectiu d'inaugurar-lo al mes de juny. El nou estadi, amb capacitat per a 6.000 espectadors, serà la nova joia de la corona de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. 

A més de l'alcalde de Sant Joan Despí, i el president del FC Barcelona, la comitiva ha estat encapçalada per Susila Cruyff, filla de Johan Cruyff i presidenta de la Fundació Johan Cruyff, i altres autoritats i membre del FC Barcelona. Després de la visita per comprovar l'estat de les obres, que avancen al ritme previst, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat com "el FC Barcelona ha fet de locomotora per consolidar aquesta nova zona de Sant Joan Despí on està prevista la construcció de 800 habitatges, una part dels quals amb protecció. Serà un nou barri, amb zones verdes i sector terciari". L'alcalde també ha posat de relleu les mesures que s'han previst per millorar la mobilitat en aquest àmbit "a més de l'aparcament amb capacitat per a 800 vehicles, la zona compta amb altres serveis de transport públic com les línies E43, 78 i L52, i molt prop el TRAM i Rodalies". Per la seva part, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha assenyalat que aquest "estadi és la joia de la corona d'aquestes instal·lacions. Estem molt contents i satisfets de com està quedant i ens omple d'orgull. Espero que us poguem convocar al juny per inaugurar-lo". 

L'estadi Johan Cruyff serà la nova llar del Barç B, el Barça Femení i també del Juvenil A. Aquesta moderna i eficient instal·lació, amb capacitat per a 6.000 espectadors, es caracteritza pel seu pefil asimètric, amb una tribuna alta de 1.000 espectadors i una graderia baixa de 5.000 espectadors amb coberta integral que li confereix personalitat i que s’inspira en l’antic camp del carrer Indústria. La graderia de l’Estadi té 360 graus, abraça el públic en tot el seu perímetre i confereix una lectura unitària del conjunt. Un altre aspecte molt destacat d'aquest estadi, dissenyat per l'estudi Batlle i Roig Arquitectes, és que segueix els paràmetres d'un estadi smart amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, de fet la instal·lació d’il·luminació esportiva utilitzarà tecnologia LED, una tipologia molt nova en l’àmbit esportiu.