Esteu aquí

El socialista Antoni Poveda, investit alcalde de Sant Joan Despí amb 14 vots d’un total de 21

Els nous regidors i regidores de l'Ajuntament de Sant Joan Despí
Antoni Poveda durant el seu discurs d'investidura

13/06/2015 - Alcalde

Antoni Poveda, cap de llista del PSC, ha estat investit aquest dissabte com a alcalde de Sant Joan Despí durant la sessió del Ple de constitució del nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del passat 24 de maig, en les quals els socialistes va aconseguir la majoria absoluta amb 11 regidors i regidores. El nou Ajuntament està constituït per set forces polítiques.

Tot i comptar amb majoria suficient amb els vots del PSC, Antoni Poveda ha estat nomenat alcalde amb el suport d’ICV-EUiA, amb dues regidores, i de CiU, amb un regidor, sumant 14 vots dels 21 que té el ple. Tret del PP, que no ha presentat la seva candidatura, la resta de formacions han votat a favor dels seus caps de llista: José Antonio Sánchez (SíQueEsPot/SíSePuede); Lluís Fabrés (ERC-MES-AM) i José Luis Cerro (C’s). El Ple del proper mandat està format per 11 regidors del PSC, 2 de SíQueEsPot/SíSePuede; 2 d’ERC-MES-AM; 2 de C’S; 2 d'ICV-EUiA; 1 del PP i 1 de CiU, set forces polítiques en total.

Durant el seu discurs d’investidura, el ja alcalde de Sant Joan Despí ha fet una ferma defensa dels ajuntaments i la seva autonomia com les administracions que “estan més a prop de la ciutadania, som nosaltres el que millor coneixem les seves necessitats. Per això no podem permetre que ens treguin competències i recursos, com la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL). Els municipis necessitem més autonomia per poder treballar més i millor, més recursos i competències”. En el discurs ha desgranat els principals reptes i compromisos per al proper mandat: l'ocupació, l'educació, la cultura, l’habitatge, l’espai públic, l’esport i el medi ambient i la sostenibilitat.

En ordre d'intervenció, el regidor de CiU, Pere Àngel Montserrat, ha comentat que "enceto una nova etapa de treball per a la ciutat amb molta il·lusió, tots hem guanyat, però sobretot la ciutat"; el regidor del PP, Manuel López, ha donat les gràcies als veïns i veïnes que els han donat suport i ha afegit "la meva intenció és fer una oposició constructiva"; la regidora d'ICV-EUiA, Margi Gual, ha destacat el paper municipalista del seu partit "ens trobareu defensant la igualtat d'oportunitats, la transparència, la participació... i a tots els col·lectius més vulnerables"; el regidor de C's, José Luis Cerro, ha destacat en el seu discurs "la nostra voluntat de fer una feina, com a oposici, de diàleg, oberta i allunyada del no sistemàtic sense renunciar al nostre ideari de partit"; el regidor d'ERC, Lluís Fabrés, ha mostrat la seva voluntat de treballar perquè s'acabin les desigualtats "ajudant a promoure la igualtat d'oportunitats entre els ciutadans i ciutadanes. Demanem que no ens posin pals a les rodes i que s'aprecien les nostres propostes", i per últim, el regidor de SíQueEsPot/SiSePuede, José Antonio Sánchez, ha comentat que "tenim un responsabilitat molt important i esperem que aquest nou govern escolti les nostres propostes sobre transparència i participació".

El nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig està format per 13 homes i 8 dones, i incorpora moltes cares noves després d’ampliar de 4 a 7 les forces que tenen representació. Els nous regidors i regidores són Núria Ros, José Antonio Sánchez, Rafael Roldán, Lluís Fabrés, Jordi Saladie, José Luis Cerro, Sonia Bermejo i Margi Gual.