Esteu aquí

Dispositiu municipal per garantir la seguretat durant les eleccions del 14 de febrer

09/02/2021 - Alcalde

El diumenge 14 de febrer, un total de 25.441 electors i electores de Sant Joan Despí estan cridats a participar en les eleccions al Parlament de Catalunya. Donada la situació de pandèmia, l'Ajuntament ha habilitat un dispositiu amb mesures perquè els col·legis electorals siguin espais segurs, tant per a les persones que vagin a exercir el seu dret a vot com per a les persones que configuraran les meses electorals, que s'incrementaran amb l'obertura de cinc noves meses. Gairebé un centenar de persones formaran el dispositiu municipal per a les eleccions del 14 de febrer.

Ventilació, neteja i distància de seguretat

Els col·legis electorals s'adequaran per tal de garantir el control de l'aforament, la ventilació, la neteja i la distància de seguretat. Hi haurà circuits separats d'entrada i sortida i una neteja i desinfecció periòdica. Tots els col·legis disposaran de dispensadors de gel a l'entrada i a les meses.

Abans de constituir-se les meses electorals, es prendrà la temperatura a tots els membres (haurà de ser inferior a 37,5º). Els membres de les meses disposaran de mascaretes, pantalles facials, guants, gel desinfectant i equips de protecció individual.

A l'interior del col·legi només accedirà la persona que ha de votar i sempre amb mascareta. La cua per exercir el vot es farà al carrer respectant la distància de seguretat. Es recomana portar el vot des de casa, tot i que als centres de votació hi haurà paperetes i cabines.

A cada col·legi hi haurà un responsable de seguretat sanitària. A més, l'Ajuntament desplegarà una cinquantena de persones que vetllaran pel compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció, com ara la distància de seguretat a les cues, la correcta col·locació de les mascaretes o el subministre de gel. També informaran als electors d'on els correspon votar.

En total, el dispositiu municipal per a les eleccions del 14 de febrer mobilitzarà gairebé un centenar de persones, entre representants de l'administració, informadors, personal d'informàtica, de brigada i d'atenció a la ciutadania.

Prèviament a la jornada electoral, les persones designades com a titulars i suplents de les meses electorals poden demanar cita al centre d'atenció primària per fer-se un test d'antígens (CAP Verdaguer-telèfon 93 373 56 53, CAP Les Planes-telèfon 93 477 51 51). Per la seva banda, l'Ajuntament realitzarà tests d'antígens al personal municipal que forma part del dispositiu electoral i als apoderats de les diferents formacions polítiques. 

Més meses electorals

Per a les eleccions al Parlament de Catalunya, a Sant Joan Despí els col·legis electorals són els habituals, excepte la supressió de l'Escola Bressol Municipal Sol Solet, que se substitueix per la Biblioteca Mercè Rodoreda. Pel que fa a les meses electorals, s'incrementa el nombre, amb 51 meses, cinc més del que és habitual.

D'aquesta forma, els col·legis electorals per a les eleccions del 14 de febrer seran els següents:

  • Poliesportiu municipal Salvador Gimeno (carrer Major, 75)
  • Centre Cívic Sant Pancraç (passeig del Canal, 2)
  • Centre Jujol - Can Negre (plaça Catalunya, s/n)
  • Biblioteca Miquel Martí i Pol (avinguda Barcelona, 83)
  • ICARTH - antiga Escola Pascual Cañís (carrer Orfeó Català, 6)
  • Centre Cívic Les Planes (carrer John F. Kennedy, 4)
  • Centre Cívic Antoni Gaudí (plaça Estatut, 5)
  • Centre Cívic Torreblanca (carrer Rubió i Tuduri, 5)
  • Biblioteca Mercè Rodoreda (carrer Major, 69) Aquest equipament substitueix el col·legi electoral de l'Escola Bressol Municipal Sol Solet