Esteu aquí

Sant Joan Despí acorda amb Aigües de Barcelona la seva adhesió a l'Any Jujol140

19/07/2018 - Alcalde

L’Ajuntament de Sant Joan Despí i Aigües de Barcelona han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’empresa de gestió de l’aigua contribuirà a la celebració de l’Any Jujol140, el moviment artístic, social i cultural que difon la figura de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol amb motiu del 140 aniversari del seu naixement.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, han rubricat el conveni aquest matí a Sant Joan Despí, municipi impulsor de l’Any Jujol140.

Fruit d’aquest compromís, Aigües de Barcelona col·laborarà en l’edició d’un llibre de caràcter divulgatiu sobre la figura de Josep Maria Jujol, autor de significades obres a Sant Joan Despí com ara Can Negre i la Torre de la Creu. El llibre es publicarà en el marc de la celebració de l’Any Jujol140, que es prolongarà fins al setembre de 2019 quan es compliran els 140 anys del naixement de l’arquitecte.

Durant l’Any Jujol140 s’organitzen activitats culturals, lúdiques, comercials, turístiques, patrimonials, socials i ciutadanes a Sant Joan Despí, ciutat que promou l’esdeveniment, i també en altres municipis vinculats a la figura de Josep Maria Jujol. Les properes activitats programades són un concert al pati de la Torre de la Creu (27 de juliol) i l'Itinerari Jujol a Sant Joan Despí (29 de juliol).

Actualment, l’Any Jujol140 compta amb l’adhesió de setze municipis amb obra de Jujol, a més d’institucions, empreses i personalitats del món de la cultura i l’arquitectura.

Josep Maria Jujol està considerat un artista total. Va ser capaç de dominar l’arquitectura imposant un nou estil i va excel·lir en diferents disciplines artístiques com la pintura, el disseny, el dibuix o l’escultura. El seu treball es caracteritza per la simplicitat dels mitjans contrastats amb la seva originalitat i imaginació desbordants.