Esteu aquí

Es presenten les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí al Centre d'Arts Santa Mònica

10/10/2018 - Alcalde

Les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí, que se celebren fins l'11 de novembre, s'han presentat aquest dimecres al Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; del tinent d'alcalde de Cultura, Àlex Medrano; del president de l'Associació Gastronomia i Turisme (AGT), Óscar Teruelo, y del cuiner santjoanenc i Premi Sant Joan Despí 2018 Rafa Peña.

Durant la presentació, diferents restaurants de Sant Joan Despí que participen en les jornades han donat a conèixer els seus menús, que estan inspirats en l'obra de Josep Maria Jujol en commemoració de l'Any Jujol140. A més, el cuiner Rafa Peña, xef del restaurant Gresca de Barcelona i padrí de les Jornades Gastronòmiques, ha ofert un showcooking en què ha preparat un plat a partir de productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat que "l'art de Jujol, les seves formes i colors, lliga molt bé amb una cuina com l'actual que cada cop és més creativa". Poveda ha afegit que "les Jornades Gastronòmiques són una oportunitat perquè tota la gent que ve a Sant Joan Despí a veure el nostre modernisme també pugui gaudir de la nostra gastronomia amb els menús Jujol".

Per la seva banda, el president de l'Associació Gastronomia i Turisme (AGT), Óscar Teruelo, ha manifestat que "Sant Joan Despí està fent una feina molt interessant en l'àmbit gastronòmic".

Les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí apleguen set restaurants de la ciutat i sis de la resta del Baix Llobregat i de Barcelona, que han elaborat menús plens de referències jujolianes i modernistes. A més, tots els restaurants que s’hi han afegit serviran les postres dels menús Jujol en un platet guarnit amb la imatge de l’Any Jujol140.

La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de Sant Joan Despí i per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT). Les jornades contribuiran a donar a conèixer la riquesa de la gastronomia local i la qualitat dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Més informació a la Guia de les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí