Esteu aquí

L'Ajuntament edita un llibre divulgatiu sobre la vida i l'obra de Josep Maria Jujol

21/11/2018 - Alcalde

El Centre Jujol-Can Negre ha acollit aquest dimecres 21 de novembre la presentació del llibre 'El geni de les formes, Josep Maria Jujol i Sant Joan Despí', una obra de caire divulgatiu sobre la vida i l'obra de Jujol editada per l'Ajuntament de Sant Joan Despí amb el suport d'Aigües de Barcelona. El llibre és l'homenatge de la ciutat a Jujol, un artista que va deixar un extraordinari llegat a Sant Joan Despí i que ha impregnat el caràcter del municipi.

La presentació del llibre ha anat a càrrec de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; del director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero; del tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Àlex Medrano, i de la redactora del text, Maria Coll, en un acte que ha omplert la sala d'exposicions de Can Negre.

Maria Coll ha apuntat que el llibre té una vocació "divulgativa" i ha destacat "la gran quantitat d'imatges que presenta, tant les realitzades pel fotògraf Quim Roser com les fotos antigues que s'han recuperat de diferents arxius; i també els testimonis personals del fill de Jujol i de persones que viuen o han viscut a les seves cases".

L'obra està dividida en tres parts: en la primera podem conèixer la vida de Jujol, els seus estudis, les influències que va rebre, la seva trajectòria artística i la valua de les seves obres arreu de Catalunya; en la segona part es tracta l'estreta vinculació de Jujol amb Sant Joan Despí, tant laboral com personal i familiar, amb una anàlisi de les intervencions més importants que va fer al municipi; i en la tercera part s'analitza perquè durant molts anys Jujol ha estat una figura gairebé desconeguda i com en les darreres dècades s'ha anat recuperant el llegat de Jujol per tal de situar-lo en el lloc que mereix.

Durant la presentació del llibre, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha manifestat que "es tracta d'una gran aportació per difondre la figura de l'arquitecte, que ens permetrà aprofundir, de forma molt gràfica, en el que va representar l'obra de Jujol, tant des del punt de vista arquitectònic com artístic i fins i tot social".

Per la seva banda, el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, ha posat de manifest la vocació de l'empresa de contribuir al coneixement cultural i ha apuntat que "calia fer un reconeixement a un artista que ha deixat un gran llegat i que per a molts era un desconegut".

L'edició d'aquest llibre ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, amb el suport d'Aigües de Barcelona, empresa adherida a la commemoració de l'Any Jujol140.