Esteu aquí

Pla per crear nous espais de socialització al barri de les Planes, incrementant l'equitat i fomentant la seguretat i la convivència

20/01/2023 - Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí impulsarà un pla per a la creació de nous espais de socialització al barri de les Planes. Mitjançant aquest pla, s'impulsaran diferents accions per incrementar l'equitat territorial, atendre els col·lectius més vulnerables i fomentar la convivència i la seguretat a l'espai públic. Aquest pla es beneficiarà de les subvencions del Programa Integral de Barris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La base del projecte és impulsar l'espai públic com a espai segur, de relació, convivència i socialització i atendre els col·lectius més vulnerables o menys presents com la gent gran o les dones. Per això es planteja un pla d'actuació comunitària amb diferents accions que es desenvoluparan al llarg dels propers mesos. 

Una de les actuacions serà l'adecuació interior i exterior del Centre Cívic Les Planes, equipament de centralitat al barri, que acollirà el futur Centre Integral d'Atenció a la Dona. També es desenvoluparan accions per combatre l'aïllament i la solitud de les persones grans, especialment les que viuen soles, amb l'objectiu que puguin desenvolupar-se plenament i acompanyant-les en la seva socialització. 

Pel que fa a l'espai públic exterior, es faran accions per fomentar la seguretat, la convivència i les actituds cíviques. En aquest sentit, s'intensificarà la il·luminació dels carrers per afavorir la funció de l'espai públic com a lloc segur de convivència. Per la seva banda, un equip d'agents de convivència contribuirà a conscienciar sobre el civisme des de la proximitat, la confiança i la complicitat i, a la vegada, ajudarà a detectar situacions de vulnerabilitat.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí durà a terme el pla per a la creació de nous espais de socialització a les Planes amb el suport de les entitats del barri. Els treballs per desenvolupar el pla ja han començat i properament s'executaran les primeres accions. 

Aquest pla ha estat un dels 20 projectes escollits per l'Àrea Metropolitana de Barcelona en la primera convocatòria de subvencions del Programa integral de barris de l'AMB. El pla té un pressupost de 562.400 euros i l'AMB en subvencionarà el 77,88% del total.