Esteu aquí

L'exposició itinerant 'Passat, present i futur' plasma l'evolució de la ciutat des de la recuperació de la democràcia

14/09/2022 - Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí impulsa el programa Passat, present i futur, un conjunt d'activitats que serviran per repassar l'evolució històrica de la ciutat des de la recuperació de la democràcia i la constitució dels ajuntaments democràtics, l'any 1979, fins a l'actualitat. L'activitat central del programa és una exposició itinerant que visitarà tots els barris de la ciutat de setembre a desembre de 2022.

L'exposició Passat, present i futur de Sant Joan Despí està instal·lada en un mòdul que, en la seva part exterior, recull de forma cronològica algunes de les fites que han representat canvis molt significatius per a la ciutat, com ara la construcció dels poliesportius municipals, de les biblioteques o de grans parcs.

A l'interior del mòdul, i sobre una maqueta de la ciutat de tres per quatre metres, es fan projeccions que ens permeten viure de forma immersiva el canvi experimentat en aquests 40 anys. A la maqueta podem veure l'impacte de les actuacions realitzades en àmbits com ara l'espai públic, la mobilitat, les zones verdes, els equipaments o el patrimoni.

A banda de la maqueta, mitjançant diferents audiovisuals podem fer un recorregut per la recuperació de la nostra memòria històrica recent i per les perspectives de futur de la ciutat.

CALENDARI DE L'EXPOSICIÓ

  • Del 16 de setembre al 9 d'octubre, al Centre (pl. Mercè Rodoreda)
  • Del 14 al 23 d'octubre, a Residencial Sant Joan (c. Antoni Gaudí amb c. Josep Tarradellas)
  • Del 29 d'octubre al 20 de novembre, a les Planes (pl. Mercat)
  • Del 26 de novembre al 4 de desembre, a les Begudes (pl. Núria Pompeia)
  • Del 13 al 21 de desembre, a Torreblanca (c. Rubió i Tudurí, 5)

En funció de la franja horària, es pot visitar de manera lliure o bé a través de visites guiades (consulteu els horaris a sota).