Esteu aquí

L'exposició itinerant 'Passat, present i futur' mostra l'evolució de la ciutat des de la recuperació de la democràcia

19/09/2022 - Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat aquest mes de setembre el programa Passat, present i futur, un conjunt d'activitats que serviran per repassar l'evolució històrica de la ciutat des de la recuperació de la democràcia i la constitució dels ajuntaments democràtics, l'any 1979, fins a l'actualitat. L'activitat central del programa és una exposició itinerant que visitarà tots els barris de la ciutat.

L'exposició Passat, present i futur de Sant Joan Despí està instal·lada fins al 9 d'octubre a la plaça de Mercè Rodoreda (barri Centre). A l'exterior de l'exposició es recullen, de forma cronològica, algunes de les fites que han representat canvis molt significatius per a la ciutat, com ara la construcció dels poliesportius municipals, de les biblioteques o de grans parcs.

A l'interior del mòdul expositiu, i sobre una maqueta de la ciutat de tres per quatre metres, es fan projeccions que ens permeten viure de forma immersiva el canvi experimentat en aquests 40 anys. A la maqueta podem veure l'impacte de les actuacions realitzades en àmbits com ara l'espai públic, la mobilitat, les zones verdes, els equipaments o el patrimoni.

A banda de la maqueta, mitjançant diferents audiovisuals podem fer un recorregut per la recuperació de la nostra memòria històrica recent i per les perspectives de futur de la ciutat.

L'exposició visitarà fins al mes de desembre tots els barris de la ciutat:

  • Del 16 de setembre al 9 d'octubre, al Centre (pl. Mercè Rodoreda)
  • Del 14 al 23 d'octubre, a Residencial Sant Joan (c. Antoni Gaudí amb c. Josep Tarradellas)
  • Del 28 d'octubre al 20 de novembre, a les Planes (pl. Mercat)
  • Del 25 de novembre al 4 de desembre, a les Begudes (pl. Núria Pompeia)
  • Del 10 al 20 de desembre, a Torreblanca (c. Rubió i Tudurí, 5)

En funció de la franja horària, es pot visitar de manera lliure o bé a través de visites guiades (consulteu els horaris a sota).