Esteu aquí

Les persones, el medi ambient i el feminisme, eixos prioritaris de la nova alcaldessa

08/10/2021 - Ajuntament

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha escollit Belén García, del grup municipal del PSC, com a nova alcaldessa de la ciutat amb el suport de la majoria absoluta dels regidors i regidores, en una sessió extraordinària celebrada aquest divendres 8 d'octubre.

Durant el seu discurs de presa de possessió, la nova alcaldessa de Sant Joan Despí ha manifestat que les seves prioritats seran "les persones i el medi ambient". En aquest sentit, Belén García ha expressat el seu compromís de desenvolupar el Pla d'Emergència Climàtica 'SJD pel clima' i dur a terme accions per millorar el reciclatge, reduir les emissions, incrementar els espais verds, implantar nous serveis de mobilitat sostenible i sistemes de producció fotovoltaica, així com desenvolupar un projecte de millora de l'entorn del riu Llobregat i de l'espai del Parc Agrari.   

Pel que fa a l'habitatge, Belén García ha anunciat que l'Ajuntament desenvoluparà prop de 300 habitatges protegits en diferents modalitats, per tal d'ajudar a l'emancipació del jovent i de donar resposta a la necessitat d'habitatge de les famílies.

La nova alcaldessa també ha expressat el seu "compromís amb el feminisme, que ha d'impulsar eines que garanteixin les oportunitats, i per això farem un centre integral d'atenció a les dones". En aquest sentit, Belén García ha recordat: "Soc la primera dona alcaldessa de Sant Joan Despí i em sento molt orgullosa del que això representa per a totes les dones de la ciutat, per trencar sostres de vidre, per visualitzar que hi ha camí a fer i que la realitat es pot canviar".