Esteu aquí

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, fa una visita institucional a l'Ajuntament de Sant Joan Despí

04/05/2022 - Ajuntament

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha fet el dimarts 3 de maig una visita institucional a l'Ajuntament de Sant Joan Despí. Durant la visita, l'alcaldessa, Belén García, ha traslladat al president diferents temes d'interès per a la ciutat, com la necessitat de posar en marxa el centre de dia per a la gent gran i de recuperar diversos serveis de salut.

En la seva visita a l'Ajuntament, Pere Aragonès va ser rebut per l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, acompanyada pels portaveus dels diferents grups municipals. Tot seguit, van mantenir una reunió a la Sala Jujol de l'Ajuntament, on l'alcaldessa va lliurar al president una reproducció de l'ampolla Casa de família de l'arquitecte i artista Josep Maria Jujol. 

"És un honor visitar Sant Joan Despí i constatar la seva vitalitat social i econòmica i el compromís amb la cohesió social i la prosperitat compartida", va escriure el president en el llibre d'honor de l'Ajuntament.  

Durant la reunió, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va exposar al president de la Generalitat la situació de l'atenció sanitària a la ciutat, destacant la necessitat de millorar les urgències hospitalàries i de recuperar serveis a l'atenció primària, en especial la ginecologia i la pediatria. L'alcaldessa també va traslladar a Aragonès que l'Ajuntament està a l'espera que la Generalitat faci efectiu el compromís de concertar 30 places per obrir el centre de dia al Centre de Gent Gran Cirerers. 

Visita a Reig Jofre

Prèviament a la visita institucional a l'Ajuntament, l'alcaldessa i el president de la Generalitat van fer una visita a la planta de la companyia farmacèutica Reig Jofre a Sant Joan Despí. Belén García i Pere Aragonès van mantenir una trobada amb el conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, i amb la resta de l'equip directiu de la companyia. 

A continuació, van visitar la nova planta d'última generació en la producció de medicaments injectables d'ús hospitalari que ha suposat una inversió de 30 milions d'euros per part de Reig Jofre. La companyia compta amb tecnologia d'última generació en injectables, amb una alta capacitat disponible i té una gran experiència en producció de biològics. 

L'alcaldessa, Belén García, va destacar que Reig Jofre "és un exemple d'empresa tractora, amb un model econòmic de futur que coincideix amb el model de ciutat de Sant Joan Despí, que prima l'ocupació, la retenció del talent i la innovació"