Esteu aquí

L'Ajuntament gestiona més de 80 serveis pel temporal de vent i pluja

22/01/2020 - Ajuntament

Des de diumenge 19 a la nit fins aquest dimecres 22, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha gestionat un total de 88 serveis com a conseqüència del temporal Glòria de vent i pluja que afecta Catalunya. La Policia Local i la Brigada Municipal han realitzat diferents actuacions per garantir la seguretat i la mobilitat, tot responent a les diferents incidències que ha provocat el temporal, sense que s'hagin registrat danys personals. En gairebé la meitat dels serveis s'ha requerit l'actuació dels Bombers.

La majoria de serveis amb motiu del temporal de vent i pluja han estat per afectacions en edificis, com ara desperfectes o despreniments, i en l'arbrat. En aquest sentit, a Sant Joan Despí el temporal ha afectat més d'una trentena d'arbres. Hores d'ara s'estan avaluant tots els danys per tal de fer la reposició dels malmesos.

El dia amb una major incidència de serveis ha estat el dimarts 21 de gener, quan el temporal va assolir el seu punt màxim de virulència.

Emergència per inundacions

Hores d'ara, Protecció Civil de la Generalitat ha passat a fase d'emergència el Pla Inuncat per l'arribada d'un nou front de tempestes de cara a la tarda d'aquest dimecres que escombrarà Catalunya des del litoral fins al nord-est del país. Les intensitats de pluja en principi no seran gaire elevades però serà molt extens.

Pel que fa a la situació de perill dels rius, els cabals són generalment superiors respecte ahir encara que les pluges són inferiors. La part baixa del riu Llobregat es troba en avís en alerta. Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius, guals i evitar travessar rieres i torrents encara que sembla que portin poc cabal ja que aquest es pot incrementar de forma sobtada. Es continua demanant màxima prudència a la zona de la costa per l’onatge.

Podeu consultar recomanacions en cas d'aiguats i inundacions a interior.gencat.cat/consells autoproteccio/aiguats i inundacions