Esteu aquí

L'Ajuntament presenta la proposta de pressupost municipal per a 2022 amb les persones i el medi ambient com a prioritats

01/12/2021 - Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí dona a conèixer aquesta setmana la proposta de pressupost municipal per a l'any 2022, que ascendeix a 61,2 milions d'euros, amb una partida d'11,3 milions destinada a inversions.

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha presentat la proposta de pressupost als grups municipals i també a la societat civil, a través de les entitats, en un acte celebrat a l'Àrea de Serveis a la Persona. Belén García ha explicat que és "un pressupost de recuperació que creix en partides molt significades, com els serveis socials; que té com a prioritats les persones i el medi ambient, i que manté un gruix important d'inversions per anar assolint objectius de ciutat"

La proposta preveu un pressupost municipal consolidat de 61,2 milions d'euros. D'aquests, 57,5 milions corresponen al pressupost de l'Ajuntament i 3,6 milions, al pressupost de l'empresa municipal ADSA.

Les despeses, per àrees de gestió, es distribueixen en 19,7 milions a serveis a les persones; 26,9 milions, a espai públic, equipaments i serveis; i 10,7 milions, a l'àmbit econòmic i financer.

L'Ajuntament preveu destinar 11,3 milions d'euros a inversions. Entre altres, la urbanització de carrers -com ara el passeig del Canal i el carrer de Francesc Macià-, la creació de nous carrils bici, reformes a centres educatius i culturals, la creació d'un nou centre integral d'atenció a les dones, la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals, la millora dels camins del riu, la creació d'una nova aula ambiental, la instal·lació d'un nou skate park al parc de la Fontsanta, la millora dels equipaments tècnics de la Policia Local i l'impuls de 300 habitatges protegits, així com l'execució dels projectes dels pressupostos participatius

La proposta de pressupost municipal se sotmetrà a debat i votació properament en una sessió extraordinària del Ple municipal. Podeu consultar la proposta en aquest enllaç.